Swipe to the left

Kohti kevättä!

Kookenkä 5 kuukautta sitten 15 näyttöä Ei kommentteja

Nyt saa haaveilla jo lämpimistä keleistä, auringon valosta ja kevyemmistä kengistä.

Kokosimme suosikkejamme kevääseen, löydä omasi ja inspiroidu!

Klassiset nudet ja keveät pastellit

Juhliin, häihin tai keväisille kaduille, pehmeät nuden ja pastellin sävyt raikastavat asukokonaisuuden.

Tutustu uutuuksiin verkkosivuilla tai myymälässä!

Nilkkurit nilkkurit nilkkurit

Kevään nilkkurimallistossa voit valita monesta tyylistä.

Väreissä edelleen suosikkeina musta ja konjakki mutta myös nuden ja pastellin sävyt ovat in.

Nilkkureissa saa olla remmejä, venykkeitä, solkia ja vetoketjuja. Koroilla tai ilman, sinä valitset.

Tutustu nilkkureihin tästä

Rennosti eteenpäin

Kevääseen kuulu tietysti myös tennarit, lenkkarit ja sporttivaikutteet.

Metallinhohtoa, paksuja pohjia, kimalletta, kiilaa ja paljon muuta!

Tutustu vapaa-ajan valikoimaan tästä

Kohti syksyä ja syksyn kenkätrendejä!

Kookenkä 1 years ago 12 näyttöä Ei kommentteja

Tässä kohtaa vuotta kesä alkaa pikkuhiljaa vaihtumaan syksyksi ja on ajankohtaista kurkistaa mitä se tuleva sesonki tuo tullessaan. Virittäytykäämme siis hetkeksi syksyisiin tunnelmiin ja kurkatkaamme mitä Kookengän syysmuoti pitää sisällään.

Maihareita ja bootseja.

Tänä syksynä katukuvassa tulee näkymään paljon raffeja maihareita, sekä erilaisia bootseja. Pohjat saavat olla paksut, traktorimaiset tai vaikka tolppakorolliset. Myös somisteita ja yksityiskohtia saa kengistä löytyä! Karvaa, remmejä, samettia, huopaa… Mikä ikinä silmääsi miellyttääkään.

Tämä syksyn rosoinen tyyli on paitsi trendikkään päheä, myös erityisen käytännöllinen. Maihareilla voit kulkea helposti pitkälle viileisiin syysiltoihin ja villasukan kanssa jopa alkutalven pakkasille. Ehdoton tämän syksyn hankinta!

ELOKUUN KOOBLOGI1-001

Nilkkureita.

Klassikko joka palaa muotiin lähestulkoon vuosittain. Nilkkurit ovatkin ajaton ostos ja siksi niihin kannattaa ehdottomasti satsata. Yhdistä ne farkkuihin, suoriin housuihin, hameeseen, shortseihin… Ei varmasti ole asua jota nilkkurit eivät pukisi!

Kookengän nilkkuri valikoima on tänä syksynä entistäkin laajempi. Värimaailmaltaan trendikkäin valinta on musta ja konjakki. Myös punaisuus, cowboyhenkisyys ja herrainkenkätyyli on nyt in. Nilkkureissa saa olla tyylikkäitä elementtejä kuten hapsuja, remmejä, venykkeitä, solkia ja vetoketjuja. Koroilla tai ilman, sinä valitset.

Kookenkä AW 2016

Polvipituisia ja yli polven saappaita.

Viime syksyn- ja talven yli polven saapastrendi jatkaa edelleen voittokulkuaan. Katukuvassa tuleekin näkymään runsaasti erilaisia yli polven saappaita, joissa materiaalit vaihtelevat mokasta kiiltävään nahkaan. Musta on näissäkin voittava väri.

Myös polvipituiset saappaat ovat tänä syksynä in. Käytännölliset ja ajattomat saappaat, joita voit parhaimmillaan käyttää useamman vuoden ajan. Kun panostaa nahkaan ja laatuun, saapikkaat kyllä kestävät. Kookengästä löytyy nyt useampaa erilaista saapasmallia, joten kannattaa ehdottomasti käydä katsastamassa!

ELOKUUN KOOBLOGI2

Vapareita.

Vapaa-ajan kenkien puolelta alkusyksystä tullaan näkemään edelleen paljon valkoista tennaria. Yksinkertainen ja siisti valkoinen on trendikäs, mutta myös yksityiskohdin varusteltuja vapaa-ajan tennareita tulee syksyn katukuvassa vilkkumaan.

Glitteriä, somisteita, käärmekuosia, kimallusta, erilaisia kuoseja ja pintojen yhdistämistä. Vaparit saavat näkyä ja niissä sallitaan yksityiskohdat! Pohjista etenkin kiila ja piilokiila jatkavat voittokulkuaan. Kookengän yksi mielenkiintoinen vapari uutuus on Vans Authetic uudella perhoskuosilla.


Monokenkiä.

Nyöritettyjä monokenkiä voi pian bongailla syksyisestä katukuvasta. Näissä kengissä yhdistyy paitsi mukavuus, myös tyylikäs ulkonäkö. Kengistä löytyy matalaa pohjaa, kiila- tai tolppakorkoa. Käytännölliset kengät, jotka nousevat varmasti esille tulevan syksyn trendeissä.

ELOKUUN KOOBLOGI3-002

Kevään -ja kesän juhlakausi on täällä!

Kookenkä 1 years ago 11 näyttöä Ei kommentteja

Nyt ollaan siinä vaiheessa vuotta, että kesä on jo ihan ovella. Kesän tulo tarkoittaa paitsi aurinkoa ja lämpöä, myös juhlakauden alkamista. Jotta paniikki ei iskisi päivää ennen hoo-hetkeä, kannattaa tulevan kesän juhlamuoti hankkia ajoissa. Kookengän valikoima onkin täydentynyt toinen toistaan upeammilla juhlakengillä, joiden joukosta löytyy mm. piikkikorkoa, kiilaa, slip-onia, matalaa sandaalia ja korkkipohjaa. Tässä postauksessa tehdään pieni läpileikkaus tulevan juhlakauden kenkävalikoimaan!

Kooblogi toukokuu 2

Korkokengät ovat ehdottomasti juhlien klassikko. Naiselliset, kauniit ja ennenkaikkea ajattomat. Kookengän valikoimista löytyy tänä kesänä hempeiden ja perinteisempien värien lisäksi myös villejä kortteja. Glitteriä, kirkasta punaista ja pitsiä. Seuraavissa juhlissa voit luoda asusi yksityiskohdat myös kenkien avulla. Minimoi korut ja panosta jalkineisiin. Kannattaa myös muistaa, että korkokenkiä löytyy erilaisin koron korkeuksin. Jos 10 cm on liian korkea sinulle, löytyy Kookengän valikoimista myös matallammilla koroilla varusteltuja korkokenkiä.

Kooblogi toukokuu 21

Kookengän juhlakenkävalikoimasta löytyy myös matalampia vaihtoehtoja. Yksi erinomainen korkokengät korvaava malli on slip-on, jonka ei kuitenkaan tarvitse olla tylsä ja arkinen. Pitsikoristeet, punospohja ja kimaltava kullan, sekä hopean hehku saavat ihmeitä aikaan! Myös matalalla mallilla voit olla juhlava. Kokeile yhdistää slip-onit juhlavan housuhaalarin tai kellohameen kanssa, toimii varmasti!

wetransfer-71bf811

Ikiklassikkoa ballerinaa tietenkään unohtamatta. Valkoista, pitsiä, läpikuultavuutta ja hopean hohdetta. Ballerinoilla voit joko säväyttää tai luoda hillityn lookin, valinta on sinun. Ballerinat on helppo yhdistää niin housujen kuin hameenkin kanssa.

wetransfer-71bf81

ämän kevään -ja kesän juhlissa tullaan näkemään myös paljon kiilakorkoa. Kiilakorko on miellyttävä jalalle mutta samalla sen avulla voit helposti huijata itsellesi useamman lisäsentin. Myöskään naisellisuutta tästä kengästä ei puutu! Kiilakorkoa löytyy avokkaista ja kevyemmistä sandaaleista joten löydät niistä varmasti asuusi sopivan, olipa se housupuku tai kesämekko.

Kooblogi toukokuu 23-001

Myös miehille Kookenkä tarjoaa toinen toistaan upeampaa juhlatyyliä. Puvunkengät kertovatkin tyylistä paljon ja niihin kannattaa ehdottomasti satsata. Musta on aina varma valinta ja sen rinnalle noussut konjakki on myös erittäin tyylikäs vaihtoehto.

Kookengän juhlamalliston kokonaisuudessaan löydät Kookengän nettisivuilta täältä tai paikan päältä liikkeistä.


Kevät 2016: katsaus kenkätrendeihin!

Kookenkä 2 years ago 7 näyttöä Ei kommentteja

helmikuu_blogi5

Helmikuun puoliväli on täällä ja kevät tekee tuloaan. Kyseinen vuodenaika tuo tullessaan paitsi auringonvalon, myös ihanan keväisen kenkämuodin! Kohta on aika laittaa talvibootsit kaappiin ja hankkia tilalle uudenkarheita kevätkenkiä.

Tänä keväänä kenkämuoti on rentoa, mukavaa ja helppoa. Nyt on lupa panostaa jalkineisiin, jotka tuntuvat hyvältä ja ovat käytännölliset. Tennareita, cowboy bootseja, slip-oneja, kiilakorkoa, herraintyyliä, kuoseja ja espadrilloja. Kevät 2016 tuo mukanaan vaikka ja mitä ihanaa! Kurkistimme tulevan kevään muotiin ja poimimme sieltä kevään kiinnostavimmat kenkätrendit. Nyt on lupa inspiroitua!

Sporttisuus

Tennarit ja slip-onit jatkavat tänäkin keväänä voittokulkuaan, sporttisuus on pop. Myös mukavuus näkyy kenkämuodissa ja se jos mikä miellyttää. Paksumpien tasapohjien rinnalla nähdään syksyn tavoin kiilaa ja piilokiilaa. Väreissä puolestaan valkoisen seurana loistaa pehmeitä pastelleja, kultaa, hopeaa, sekä voimakkaampia värejä kuten kirkkaan punaista ja sinistä. Myös kuviot, kuosit ja koristeet saavat tänä keväänä näkyä! Nyt on lupa kokeilla rohkeasti rajojaan ja säväyttää värien lisäksi yksityiskohdilla. Bling, bling ei ole tänä keväänä ollenkaan liioiteltua.

helmikuu_blogi1

Cowboy henkisyys, puu -ja juuttipohjat

Cowboy bootsit -ja nilkkurit, puupohjaiset sandaalit, paksut korot, sekä juuttipohjat ovat tämän kevään ehdottomia hittejä. Kengissä saa olla hapsuja, kuvioita ja maskuliinisen jykevä pohja. Länkkärileffojen fiilis saapuu katukuvaan!

Yksi kevään ehdoton suosikki onkin nahkanilkkurit cowboy tyyliin. Kookengän valikoimista löytyvä hapsuin varusteltu nilkkuri kerää varmasti katseita. Kenkien pariksi sopii upeasti lierihattu ja ajaton trenssi. Näillä kevään ykköskengillä et vaan voi epäonnistua!

Helmikuun K-Kenkä-blogi1

Kevyet pistokkaat, espadrillot ja klassikko ballerinat

Tänä keväänä jalkaan tuikattavat pistokkaat ovat katukuvassa vahvasti vaikuttava trendi. Takaa avonainen kenkä menee niin hameen, kuin farkkuasunkin parina. Rohkeimmat sujauttavat jalkoihinsa korkealla tolppakorolla varustetut pistokkaat tai koristellut varvassandaalit. Myös espadrillot ja ballerinat pitävät pintansa kevään katukuvassa. Mikäli klassikko ballerina on sinun juttusi, tänä keväänä voit hakea uutta inspiraatiota leikittelemällä väreillä, kuoseilla ja koristeilla. Ole rohkeasti rohkea!

helmikuun_blogi

Herrainkengät ja unisex -tyyli

Muodissa on pitkään näkynyt unisex -tyyli, joka ei poistu katukuvasta vielä tänäkään keväänä. Tyylejä sekoitellaan ja sukupuoliroolit unohdetaan. Herrainkengät pukevatkin tänä keväänä tyylikästä naista ja ovat varma valinta kevätkaduille. Hameet, housut tai mekko, nämä kengät toimivat aina! Kookengän valikoimista löytyy sekä varrellisia, että varrettomia malleja joista löydät varmasti itsellesi sopivan.

helmikuu_blogi2

Rennosti vapareissa!

Kookenkä 2 years ago 12 näyttöä Ei kommentteja

vaparitharmaat_kevät

Kevääseen ja kesään kuuluvat ehdottomasti rennot tennarit ja lenkkarit. Ne ovat vuodesta toiseen paitsi trendikkäät, myös erityisen mukavat ja monikäyttöiset. Tällä hetkellä, kun kevät tekee kovasti tuloaan ja tienpinnat ovat kevyemmille kengille otolliset, on aika ottaa katsaus siihen miltä tämän kesän suosikkimme näyttävät.

Kookengän vapaa-ajan kenkien valikoima on laaja ja sieltä löytyy varmasti jotain jokaiseen makuun. Tennarit ovat ikisuosikit, etenkin valkoisessa värissä. Tämä trendikäs kenkäpari toimii useampien asujen kanssa ja sen rohkeampaakaan yhdistelemistä ei katsota pahalla. Suoraa tai kuviopohjaa ja rohkeimmille ripaus pitsiä.

Kooblogi maaliskuu

Jos valkoinen värinä ei tunnu omalta, löytyy Kookengän valikoimista myös neutraaleja, käytännöllisiä värejä. Tummat sävyt, harmaa ja beige toimivat aina. Kenkien ei myöskään tarvitse olla yksiväriset, vaan kesäfiilistä voi hakea moniväri yhdistelmistä. Kevään ja kesän suosikkiväreistä löytyy myös kulta ja hopea mitkä tuovat ripauksen hohtoa arkeen.

Kooblogi maaliskuu2

Rohkeimmat kokeilevat tänä keväänä kukallisia tennareita tai kiilakorkoa. Molemmat ovat ihanan naisellisia ja yhdisteltävissä useampaan eri tyyliin. Kiilakorkojen kanssa kannattaa paljastaa nilkat ja huijata itselleen muutama lisäsentti. Kukkakuosin kanssa toimivat yksinkertaiset värit, kuten musta ja valkoinen.

Vapaa-ajan merkeistä löytyy tietenkin myös Conversen ja Vansin klassikkomallit, jotka ovat vuodesta toiseen muodissa.

unnamed

Tennareiden lisäksi tänä keväänä Kookengästä löytyy valikoima slip oneja. Nämä kengät ovat ehdottomasti merkki keväästä! Slip oneja voi yhdistellä hyvin vapaasti niin vapaa-ajan rentoon pukeutumiseen, kuin virallisempaan työasuun. Slip onit ja jakkupuku ovat lyömätön yhdistelmä, jota kannattaa rohkeasti kokeilla!

Kooblogi maaliskuu1

Slip oneissakaan tyylin ei halutessaan tarvitse olla yksinkertainen, vaan tarjolla on myös hieman erikoisempi malli. Tässä kengässä on jotain herrasmiesmäistä mutta samalla eleganttia naisellisuutta. Valkoinen pohja ja hieman kullanhohtoinen pinta kiinnittävät katukivetyksellä taatusti huomion.

Kooblogi maaliskuu5

pinterest-001

Myös miehille Kookenkä tarjoaa valikoiman vapaa-ajan kenkiä, joista muutama esimerkki alla. Miehekäs värimaailma, mukavuus ja käytännöllisyys. Siinä kolme asiaa joista ei tingitä. Näissä kengissä voit yhtä hyvin käydä työssä, kuin viettää rennosti vapaa-aikaa.

Kooblogi maaliskuu4


Parhaat tärpit aleostoksille!

Kookenkä 2 years ago 6 näyttöä Ei kommentteja

alekoo1

Pian ne ovat taas täällä – alennusmyynnit nimittäin! Myös Kookenkä on täynnä mahtavia tarjouksia, joten kannattaa tarkistaa valikoima hyvien löytöjen varalta. Kokosimme parit hyvät vinkit aleshoppailuun, jotta vältyt aleahdistukselta ja hutiostoksilta.

alekoo-2

Tunne tyylisi

Kaikille sattuu virhearvioita toisinaan, mutta alennusmyynneissä edullinen hinta saattaa sokaista fiksunkin shoppailijan. Paras keino välttää virheostoksia on tiedostaa oma tyylinsä ja makunsa. Jos et normaalisti käytä punaista tai pidä korkeita korkoja, ei välttämättä kannata hankkia sellaisia alennusmyynneistäkään. Jätä ”ihan kiva” kauppaan ja osta mieluiten sellaista, jonka voisit periaatteessa hankkia normaalihintaisenakin. Silloin tuotetta tulee varmemmin käytettyä.

alekoo-4

Panosta laatuun

Kokenut alehaukka metsästää alennuksista edullisia laatutuotteita. Kiinnitä huomiota materiaaleihin ja huomioi aleprosentti. Etenkin aitonahkaisia laatukenkiä voi alennusmyynneistä löytää huomattavan edullisesti normaalihintaan nähden.

alekoo-1

Aseta budjetti

Alennushuumassa saattaa ostoksiin humpsahtaa yllättäen enemmän rahaa kuin arvelitkaan. Toisaalta alessa voi olla mahdollisuus panostaa hiukan arvokkaampaankin tuotteeseen, kun hintaa on helpotettu aleprosentilla. Jos mopo uhkaa karata käsistä, aseta itsellesi etukäteen budjetti, paljonko rahaa saat käyttää. Pidä budjetti samana kuin normaalihintaisissakin ostoksissa. Jos olet suunnitellut ostavasi talveksi kengät 100 eurolla, saat samalla hinnalla alennusmyynnistä todennäköisesti laadukkaammat jalkineet.

alekoo5

Muista klassikot

Mieti, mitkä jutut ovat hetken trendivillityksiä ja mitkä puolestaan kestävät aikaa. Ajattomat mallit eivät muodin ailahteluista hätkähdä – ja ovat siksi hyviä sijoituksia myös aleostoksilla. Klassiset maiharit, herrainkengät, biker-buutsit, peruskorkkarit ja yksinkertaiset nahkasaappaat ovat melko turvallisia ja ajattoman tyylikkäitä hankintoja alennusmyynneistä.

alekoo-5

Varaudu tuleviin sesonkeihin

Joskus alennusmyynneistä voi tehdä mahtavia löytöjä myös tuleviin kausiin. Kun kesäkenkiä myydään edullisesti pois syksyn tullen tai talvikenkiä kevään valjetessa, tsekkaa tarjonta jo seuraavaa vuodenaikaa ajatellen, vaikka mieli seikkailisikin siinä juuri kynnyksellä olevassa. Etenkin syksy ja kevät ovat tässä asiassa näppärä parivaljakko, sillä samat vaatteet ja kengät käyvät molempiin. Osta siis kepeät kevätkengät jo talvella alennusmyynnistä, kun syksyn tuotteita myydään pois.

alekoo-6

Mieli avoinna

Alennusmyynteihin ei välttämättä kannata mennä etsimään mitään kovin tarkkaa ja tiettyä asiaa. On hyvä pitää mielessä oman vaatekaapin tai kenkähyllyn puutteet ja tarpeet, mutta monesti alennusmyyntien parhaat löydöt ovat jotain yllättävää.

Huomaathan, että alennusmyyntien kenkävalikoima saattaa vaihdella myymälöittäin.


Juhlakauden vinkit

Kookenkä 2 years ago 7 näyttöä Ei kommentteja

Nyt on taas se aika vuodesta, kun pikkujoulut ja glögikutsut ovat ajankohtaisia. Juhlia on monenlaisia; töiden jälkeen vapaalle, ystävien kanssa juhlimaan tai perinteiselle pikkujouluillallisille. Kaikissa juhlissa yhteinen nimittäjä on MITKÄ KENGÄT?

Pukeutuminen ja siihen sopivien kenkien valinta aiheuttaa usein päänvaivaa, joten kokosimme kolme tyyliä, joista on helppo poimia itselleen sopiva juhlien luonteesta riippuen.

_MG_5844

After work

Arki vaihtuu asusteilla. Mustat housut ja valkoinen paita saa loistetta koruista. Hiukset voi sitoa huolettomasti nutturalle ja meikki on helppo päivittää iltalookkiin. Korolliset nilkkurit tai pitkät saappaat viimeistelevät tyylin.

Vinkki: On ihan ok ottaa vaihtokengät käsilaukkuun :)

Untitled design (4)

Ystävien kanssa juhlimaan

70-luku jatkaa vahvana myös tämän vuoden juhlapukeutumisessa. Minihameita, hapsuja, boheemeja ponchoja ja mokkanahkaa sekä samettia. Asuissa on paljon tekstuuria, värejä ja printtejä. Lisäksi röyhelömalliset topit ja hameet ovat taas muotia! Yhdistä ruffle-hameeseesi leveä retrovyö tai säväytä rimpsuhelmaisella kokoasulla. More is more!

Untitled design (3)

Kenkävaihtoehtoja näihin asukokonaisuuksiin on helppo löytää. Vaihda korolliset sandaalit nahkanilkkureihin tai pue sandaalien kanssa sievät nilkkasukat. Lopuksi lisää kulta- ja pronssikoruja tyyliisi sopivalla tavalla.

_MG_5745

Klassinen tyyli perinteisiin pikkujouluihin

Klassinen tyyli on varma valinta – naisellinen ja hienostunut. Tässä tyylissä parasta on se, että usein edellisen vuoden musta mekko toimii hyvin! Helppo tapa päivittää asu on valita siihen uudet kengät sekä laukku.

Musta pitsimekko, jonka piristyksenä nähdään värilliset korkkarit tai mustat avokkaat, kokonaisuuden kruunaa kenkien sävyyn valittu korulaukku.

Samettimekko, joka saa seurakseen sandaalikorkokengät ja kauniin iltalaukun.

Housulook, jossa hyvä periaate on valita asukokonaisuuteen yksi osa, joka kiinnittää huomion, ja pitää muut osat pelkistetympinä. Tähän lookkiin kengät on helppo valita oman mukavuusalueen mukaan joko todella korkeat / näyttävät tai balleriinat, joilla on mukava tanssia vaikka aamunkoittoon!

Piano-jalkineet

Kookenkä 2 years ago 7 näyttöä Ei kommentteja

Pianon jalkineet ovat eurooppalaista laatua ja trendikkyyttä suomalaisille sovitettuna. Mallisto on suunniteltu suomalaiseen jalkaan ja sääolosuhteisiin sopivaksi huomioiden esim. pohjamateriaalit, lestit sekä saappaan varren eri leveydet.

piano3

Piano-jalkineet ovat aina laadukasta nahkaa ja valtaosa malliston jalkineista valmistetaan Italiassa.

piano6

Mallisto on klassisen tyylikäs maustettuna tämän hetken trendikkäillä yksityiskohdilla ja siksi helppo yhdistää syksyn vaatemuotiin. Yksityiskohdista mainittakoon broque-koristeet, vetoketjut ja soljet.

Tolppakorot, suipponevat kärjet sekä maltilliset traktoripohjat tuovat mallistoon trendikkyyttä.

piano7

Malliston nimittäjä on fashion comfort; pelkkä muodikkuus ei riitä vaan jalkineiden täytyy olla aina mukavat jalkaan, sekä käyttötarkoitukseen sopivat.

Untitled design (7)

Pianon uutuus-mallisto on nyt saatavilla Kookenkä-myymälöistä sekä verkkokaupasta.

Untitled design (15)

Ps. Muistathan parhaan kestävyyden takaamiseksi hoitaa kengät niiden värisellä hoitoaineella tai suojata ne likaa ja vettä vastaan ennen käyttöönottoa.

Syksyn 2015 kenkämuoti: 6 kiinnostavinta trendiä

Kookenkä 2 years ago 5 näyttöä Ei kommentteja

kookenka-syksy2015-1

Syksy lähestyy kovaa kyytiä ja on aika ottaa katsaus siihen, mitä uusi sesonki tuo tullessaan kenkärintamalla! Kokosimme muutamia syksyn kiinnostavimpia kenkätrendejä, joista valita lempparinsa syyssäihin.

Jyhkeät pohjat

Jo parin sesongin ajan pinnalla pysytelleet paksut läskipohjat ja tuhdit traktoripohjat jatkavat voittokulkuaan myös tämän syksyn trendeissä. 90-luvun kulta-ajasta muistuttavien paksupohjaisten kenkien suosio ei näytä hiipuvan, joten tässä on erinomainen valinta syyssäihin!

Koristeellisuus

Katse kenkiin! Syksyn kengissä nähdään paljon kaikenlaisia koristeellisia yksityiskohtia: niittejä, glitteriä, vetoketjuja, nyörityksiä, rypytyksiä ja paljon muuta. Tänä syksynä kengät saavat todellakin erottua ja rohkea pukeutuja valitsee asunsa kruununjalokiveksi niittikoristein kuorrutetut nilkkurit tai saappaat.

Tolppakorot

70-lukutrendi on jyrännyt vaatemallistojen lisäksi vahvasti myös kenkärintamalla. Boheemilta 70-luvulta inspiraationsa saaneita tolppakorkoja yhdistellään syksyn kenkämallistoissa rohkeasti monenlaisiin kenkiin. Tärkeintä on, että korko on jykevä ja korkea!

kookenka-syksy2015-6

Chelsea-buutsit

Ratsastuskengät eli Chelsea-buutsit ovat klassikkojen klassikko. Nämä kengät eivät oikeastaan ikinä mene pois muodista, mutta nousevat silti aika ajoin trendien aallonharjalle kuten tänä syksynä. Tyylikkäät klassikkokengät sopivat monen ikäiselle ja monenlaiseen tyyliin.

kookenka-syksy2015

Kiilakorot

Pienen hiipumisen jälkeen kiilakorot tekevät tänä syksynä jälleen uutta nousuaan. Kiilapohjaa nähdään pienen tauon jälkeen jälleen muun muassa etenkin piilokorkona tennareissa – näillä kengillä saat huijattua itsellesi pituuteen pari lisäsenttiä huomaamattomasti!

kookenka-syksy2015-5

Terävät kärjet

Kenkätrendeissä on monta vuotta nyt suosittu pyöreämpää ja tylpempää kärkeä, mutta sen on aika muuttua: tänä syksynä trendikkäin kenkämalli on teräväkärkinen. Terävämpää kärkeä suositaan niin nilkkureissa, korkokengissä kuin tennareissakin.

Kurkkaa Kookengän verkkokaupasta syksyn upeat uutuudet tai käy liikkeessä paikan päällä sovittamassa!

5 ideaa kesän juhlatyyliin!

Kookenkä 2 years ago 7 näyttöä Ei kommentteja

Kesän juhlasesonki kolkuttelee jo oven takana, mutta ei syytä vaatekriisiin. Keräsimme yhteen viisi erilaista, hehkeää ja kesäistä juhlatyyliä, joista voit poimia talteen inspiraatiota ja ideoita. Kenkäinspistä tarjoilee katumuoti-starojen rinnalla tietysti Kookenkä!

Street Style, Spring Summer 2015, London Fashion Week, Britain - 13 Sep 2014

1) Vintage-viettelyksiä

Kevään ja kesän ykköstrendejä ovat 70-luku ja denim: tässä tyylissä yhdistyvät ne molemmat. 50-lukua henkivä midimittainen kellohame puolestaan on kaunis vaihtoehto kesän juhliin ja se sopii pituutensa puolesta monenlaisiin tilaisuuksiin. Denim ei välttämättä materiaalina ole se kaikkein juhlavin eli pue farkkuhame rennompiin kemuihin ja valitse hienompaan tilaisuuteen juhlavampi materiaali.

Tämän tyylin tärpit: vyötäröä korostava kellohelma, polven alle ulottuva midimitta, denim ja 70-luku-vaikutteet

Street Style, Spring Summer 2015, Milan Fashion Week, Italy - 20 Sep 2014

2) Hulmuavat haalarilahkeet

Haalarit ovat pitkään tehneet tuloaan mekkojen ja hameiden rinnalle juhlatyylissä ja tämän kuvan neito näyttää tyylipuhtaan esimerkin, kuinka haalari puetaan juhlaan. Musta väri toimii aina ja tällä hetkellä trendikkäin lahkeen malli on liehuen lepattava purjelahje. Liehuvan leveät lahkeet toimivat juhlatyylinä myös housuissa, kunhan valitsee niiden pariksi juhlavan yläosan ja muistaa tyylikkäät asusteet. Korkeat korot antavat juhlatyylille viimeisen silauksen.

Tämän tyylin tärpit: leveät purjelahkeet, haalari, naisellisen tyylikkäät asusteet

Street Style at Autumn Winter 2015, London Fashion Week, Britain - 20 Feb 2015

3) Hillityn tyylikäs housupuku

Jos hameet ja mekot eivät tunnu istuvan omaan tyyliin, tänä kesänä on housuissa viihtyvälle tarjolla paljon vaihtoehtoja myös juhlapäivänä. Leveiden purjelahkeiden lisäksi myös tyylikkäät herrainhousut toimivat juhlalookissa. Kaikkein viimeistellyimmän ja hienostuneimman kokonaisuuden loihdit pukeutumalla yhtenäiseen housupukuun. Hyvin istuva housupuku on mainio satsaus vaatekaappiin, sillä istuville herrainhousuille ja bleiserille on aina käyttöä. Kesällä voit kokeilla perinteisen mustan ja tummansinisen sijaan myös raikkaan vaaleaa tai värikästä pukua. Valitse naiselliseen lookiin korkeat korot ja androgyynimpään tyyliin perinteiset herrainkengät.

Tämän tyylin tärpit: yhtenäinen housupuku, kesäinen pastelliväri, kaulaan kietaistu silkkihuivi, tyylikäs clutch-laukku

Lickerish

4) Hempeät hapsut

Vaaleat sävyt toimivat aina kauniisti kesällä: valkoinen, puuterisävyt ja pastellit ovat aina kauniita juhlatyylissä. Tämän kesän megatrendeihin kuuluvat hapsut ovat näkyneet myös maailman metropolien kaduilla. Trendin voi napata osaksi juhlatyyliä hapsuhameen tai hapsuin koristellun mekon myötä. Käsistään kätevä tuunaa hapsuhelmat vanhasta polvi- tai midimittaisesta hameesta tai mekosta itse – vaikeata se ei ole!

Tämän tyylin tärpit: hapsut, valkoinen ja vaaleat puuterisävyt

Street style, Spring Summer 2015, Mercedes-Benz Fashion Week, New York, America - 07 Sep 2014

5) Naisellinen maksihelma

Maksimittaiset helmat kuuluvat kesätrendeihin lähes joka vuosi ja maksimekkoa onkin kiitettävä sen monipuolisuudesta: eri tavoin asustettuna pitkä mekko sopii sekä arkeen että juhlaan. Katumuodin yksi herkullisimmista trendiväreistä on punainen, mutta jos räväkän värinen mekko ujostuttaa, maksimekko on näyttävä näky myös hillitymmässä sävyssä. Naisellisen maksimekon alle voi huoletta pukea matalatkin sandaalit.

Tämän tyylin tärpit: pitkä maksihelma, punainen, matalat sandaalit

Kuvat: All Over Press

                                                         K-Plussa Mastercard   Kesko.fi    Plussa.com    Pirkka.fi