Swipe to the left

Kooblogi

RSS-syöte

Miesten juhlakengät

Matias Sarmiola 1 kuukausi sitten 178 näyttöä Ei kommentteja

Nopealla vilkaisulla kaikki miesten juhlakengät saattavat näyttää samanlaisilta. Tarkemmin tarkasteltuna niissä on kuitenkin selviä eroja. Sopivat juhlakengät miehelle eivät ole mitkä tahansa nahkakengät, vaan on tärkeää erottaa juhliin sopivat pukukengät muista arkisemmista nahkakengistä.

Miesten jalkineet jäävät usein vähemmälle huomiolle mitä naisten kengät, mutta etenkin juhlakenkiin miehenkin kannattaa panostaa. Tyylikkäät puvunkengät viimeistelevät asun ja tekevät yleisilmeestä huolitellun. Kalleinkin puku yhdistettynä huonoihin kenkiin pilaa koko lookin. Mitä tärkeämpi tilaisuus, sitä aiheellisempaa on valita hyvin tehdyt ja hoidetut miesten puvun kengät.

Hyvät juhlakengät miehille

Jos panostaa vain yksiin juhlakenkiin, musta on paras värivaihtoehto. Miesten kenkämuoti ei muutu yhtä nopeasti kuin naisten, joten yksillä, laadukkailla miesten juhlakengillä selviää vaikka kaikki juhlat jopa vuosikymmeniä.

Mustat kengät sopivat hyvin yhteen harmaasävyisten vaatteiden kanssa, ruskeat taas sinisävyisten vaatteiden kanssa. Hyvä vaihtoehto onkin ostaa kenkäkaappiin kahdet juhlakengät – yhdet mustat ja yhdet ruskeat. Näin kaapista löytyy kengät juhliin kuin juhliin ja eri asukokonaisuuksien luominen on helpompaa.

Oxford, derby ja solkikenkä – oivat kengät juhlaan miehelle

Oxford-tyyppinen, musta nauhallinen kenkä on nahkakengistä juhlavin ja virallisin juhlakenkä miehille. Oxford-kenkiä voi käyttää yhtä lailla frakin kanssa kuin suorien housujenkin parina smart casual -tapahtumassa.

Yleisin miesten juhlakenkä on derby-kenkä. Derby on ulkonäöltään hyvin oxfordin kaltainen, mutta erilaisen rakenteensa ansiosta derby-kenkä mukautuu paremmin käyttäjän jalkapöydän korkeuteen, ja on helpompi pukea. Siinä missä oxford-kengän päälliset puoliskot ovat ommeltu kengän päällisosan alle, derbyssä ne on ommeltu päälle. Näin ollen kengän päällisosa joustaa derbyssä paremmin.

Derby-kenkää voit huoletta käyttää puvun kanssa juhlissa, ja derby sopii hyvin myös esimerkiksi työpaikalle. Monipuolisuutensa ansiosta derby on oivallinen juhlakenkä miehelle kuin miehelle. On kuitenkin tärkeää muistaa, että derby-kenkä ei sovellu klassisten juhlapukujen kuten frakin tai smokin kanssa pidettäväksi. Hääasuna yleisen saketin kanssa on kuitenkin sopivaa käyttää derby-kenkiä.

Kuluneen vuosikymmenen aikana myös miesten solkikenkä on kasvattanut suosiotaan trenditietoisten miesten kenkänä. Solkikengät taipuvat edustavista tilaisuuksista erittäin rentoon meininkiin mutkattomasti. Solkikengät eivät ole yhtä juhlalliset mitä oxfordit tai derbyt, mutta hauska ja trendikäs lisä miehen juhlakenkävalikoimaan.

Mitä ihmettä ovat plain toe, toe cap, whole cut ja brogue?

Miesten juhlakengät jakautuvat vielä ulkonäkönsä yksityiskohtien mukaan alakategorioihin, joiden nimet ovat plain toe, cap toe ja whole cut ja brogue.

Plain toe -malli on perinteisin ja muodollisin kenkämalli, ja siksi varmin valinta juhlakengäksi. Plain toe -malli muodostuu kolmesta osasta; kärjestä, päällisestä ja takaosasta.

Toe cap -kenkän tunnistaa siitä, että kärjessä on ylimääräinen nahkakerros. Toe cap ei sovi hienoimpiin juhliin, mutta sopii hyvin puvun kengäksi.

Whole cut -kengän koko päällinen on muotoiltu yhdestä nahkapalasta. Kengästä löytyy siis vain yksi sauma, joka sijaitsee kengän kantapäässä. Whole cut -kengät ovat nykyään melko harvinaiset, mutta ne sopivat varsinkin kiiltonahkaisina loistavasti juhlakengiksi

Brogue-jalkineet voivat olla malliltaan oxford- tai derby-kengät. Brogue-nimike tulee kenkien reikäkoristelusta, joka rajoittuu joko vain kengän kärkeen tai jatkuu myös kengän päällisosaan. Brogue-jalkine ei ole tarpeeksi juhlallinen virallisiin juhliin, ja monet miehet ostavatkin brogue-koristellut kengät ruskeana. Näin kengät sopivat hyvin epävirallisempiin juhliin tuomaan asuun särmää.Juhlamekko, kotelomekko tai minihame - näin yhdistät erilaiset helmat ja kengät

Matias Sarmiola 2 kuukautta sitten 277 näyttöä Ei kommentteja

Naisten mekot ja hameet ovat jo vuosisatoja toimineet naiseuden symboleina ympäri maailmaa. Housut yleistyivät naisten arkivaatteina Suomessa 1960-luvulla, mutta juhlamekko on pitänyt pintansa naisten juhlapukeutumisessa tähän päivään asti. Tyylikäs mekko tai hame toimii kuitenkin loistavasti myös arkikäytössä, ja asun tyyliä voi kengillä ja asusteilla helposti muuttaa eri tilanteisiin sopivaksi.


Mitä lyhyempi helma, sitä enemmän jalkaa jää paljaaksi, ja sitä enemmän kenkien merkitys asussa korostuu. Kenkien yhdistäminen erilaisiin helmoihin onnistuneesti saattaa vaikuttaa salatieteeltä, mutta näillä neljällä säännöllä pääset hyvin alkuun onnistuneen mekkoasun luomisessa:


1. Avoimet, sirot kengät pidentävät sääriä, umpinaiset lyhentävät.

2. Jos sääresi ovat paljaat ja haluat luoda illuusion pitkistä sirosääristä, nudet korkokengät ovat valintasi. Peittävämpi vaihtoehto pituuskikkailuun on mustat sukkahousut + mustat korolliset kengät.

3. Nilkkapituiset helmat ja nilkkaremmit kengissä tekevät sääristä lyhyemmän näköiset.

4. Kapeneva hameenhelma pidentää sääriä, levenevä helma lyhentää.


Esittelemme seuraavaksi yleisimmät mekot juhlaan ja arkeen, ja kerromme millaiset kengät niihin kannattaa yhdistää.

Musta tai beige kotelomekko

Kotelomekko on klassikkovaate, joka hillityssä värissä sopii niin työpaikalle, arkeen kuin juhlaankin. Tämä malliltaan ajaton mekko on asusteilla – kuten koruilla ja laukulla – helppo stailata juhlavampaan tai arkisempaan suuntaan. Kotelomekon kapea siluetti vaatii parikseen sirot kengät. Arjessa voit yhdistää kotelomekkoon ballerinat, mutta imartelevin kokonaisuus syntyy, kun yhdistät kotelomekkoon korkokengät.

Minihame tai lyhyt mekko

Minihameen helma ylettyy yleensä parikymmentä senttiä polvien yläpuolelle. Minihame ja minimekko olivat huippumuotia 1960-luvulla, mutta ne molemmat ovat säilyttäneet tasaisen suosion nykypäivään saakka.
Koska minimitta paljastaa paljon säärtä, on tyylikkäin kenkävaihtoehto matala avokas, ballerina tai tennari. Trenditietoiset yhdistävät minimittaan rouheat nilkkurit. Syksyllä ja talvella voit huoletta pukea minihameen kanssa korolliset saappaat tai nilkkurit, jos jalassasi on peittävät sukkahousut tai legginsit.

Pitkä hame tai pitkä mekko (maksimekko)

Maksimekot ja -hameet sopivat kaikille vartalotyypeille, ovat mukavia päällä ja niitä voi käyttää vuoden ympäri. Pitkä hame tai maksimekko kannattaakin ostaa omaan vaatekaappiin pelastamaan juuri ne päivät, jolloin ei löydy mitään päällepantavaa.
Koska pitkät helmat kätkevät kengät, voi jalkaan huoletta valita mukavat, matalat kengät, kuten ballerinat, sandaalit tai tennarit. Jos haluat luoda itsestäsi pidemmän näköisen, osta mekko tai hame ylipitkällä helmalla ja pue maksimittaisen helman alle korolliset kengät. Tadaa, kasvoit hujauksessa senttejä!

Arkimekko

Arkimekko on astetta hienostuneempi asu kuin farkut ja t-paita. Joustavasta materiaalista valmistettu arkimekko on bleiserin parina näppärä työvaate ja neuletakin kanssa kiva asu viikonloppubrunssille ystävien kanssa.
Polvimittainen (tai hieman polven yläpuolelle osuva helma) on kaikille vartalotyypeille imartelevin, ja tähän mittaan voit yhdistää onnistuneesti mitkä tahansa kengät. Jos arkimekkosi kuitenkin peittää polvet, sopii sen pariksi parhaiten siro ja avonainen korkokenkä, joka luo vaikutelman pidemmistä sääristä. Vältä umpinaisia kenkiä, sillä ne saavat sääret näyttämään paksummilta ja lyhyemmiltä.

Neulemekko

Kesän T-paita- ja hellemekkokauden jälkeen on syksyllä ihanaa pukeutua kunnolla, ja neulemekko on naiselle syksyn helpoin ja huolettomin asu. Täydellinen syyslook syntyy, kun puet neulemekon kanssa muhkean kaulahuivin, paksut sukkahousut ja pehmeän myssyn.
Yhdistä neulemekkoon nilkkurit tai saappaat, korolla tai ilman. Valikoimaa löytyy, joten voit valita omaan tyyliisi sopivat. Jos haluat olla supertrendikäs, valitse ylipolvensaappaat. Muista suojata aitoa nahkaa olevat nilkkurit ja saappaat sadepäivien varalle.

Bilemekko tai bilehame

Bilevaatteita on yhtä moneen lähtöön kuin niihin pukeutujiakin. Yleensä bilemekot ja -hameet ovat näyttävämpiä, kimaltavampia ja niukempia mitä perinteiset juhlamekot.
Bilemekkoon voi huoletta yhdistää näyttävät ja korkeat kengät. Jos olet lähdössä tanssimaan, muista valita sellaiset kengät, joissa jaksat olla jaloillasi koko illan. Jos kengät ovat uudet, kävele ne jalassa kotona pari iltaa, jotta kengät muovautuvat jalkoihisi.

Nilkkapituinen mekko tai hame eli ’tea length

Nilkkapituinen mekko on tehnyt paluun pitkän tauon jälkeen. Tämä juhlava mekko on hienostuneempi kuin cocktail-mekko, mutta monikäyttöisempi kuin täyspitkä iltapuku. Nilkkapituutta löytyy tällä hetkellä paljon myös hameista, ja teemittainen juhlahame onkin varsin monikäyttöinen lisä vaatekaappiin.
Koska teepituinen hame katkaisee jalan visuaalisesti nilkan kohdalta, paras kenkävalinta on avoin korkokenkä, joka saa sääret näyttämään pidemmiltä.

Pitkä iltapuku eli juhlapuku

Häihin, illallisiin ja muihin muodollisiin tilaisuuksiin vaaditaan joskus pitkää, juhlavaa mekkoa eli naisten juhlapukua. Juhlamekko voi olla näyttäväkin, mutta jos haluat saada mekollesi useita käyttökertoja, kannattaa panostaa klassiseen leikkaukseen ja tyylikkäisiin materiaaleihin.
Sopivat juhlakengät naiselle pitkän iltapuvun kanssa ovat sirokorkoiset avokkaat tai sandaletit (korollinen sandaali). Lue lisää juhlakenkävinkkejä täältä.

Kynähame eli pencil skirt

Kynähame on kapea ja tyylikäs vintagea henkivä hame, joka toimii loistavasti nykypäivänkin pukeutumisessa. Kynähame antaa vartalolle kauniin muodon ja pidentää jalkoja.
Musta kynähame ja mustat korkokengät ovat yksi naisten pukeutumisen tyylikkäimmistä yhdistelmistä. Älä kuitenkaan pelkää käyttää kynähametta myös rennommin. Kynähameeseen yhdistetty T-paita ja tennarit ovat supertrendikäs look.

Pikkumusta

Jokaisen naisen vaatekaapista tulee löytyä The Pikkumusta. Alun perin pikkumustalla on tarkoitettu nimensä mukaisesti pientä eli lyhyttä mekkoa, mutta nykyisin pikkumustan määritelmä on varsin joustava. Oma pikkumustasi voi siis olla lyhyt pitsimekko tai vaikka kellohelmainen vintage-mekko.
Pikkumustan pariksi kuuluvat ehdottomasti korkokengät. Klassinen look syntyy, kun yhdistät pikkumustaan mustat kengät, mutta hauska tapa tuoda väriä pikkumustaan lookiin on valita värikkäät tai vaikka kultaisena kimaltavat kengät.

Juhlakauden kenkävinkit – Juhlakengät naisille ja miehille

Matias Sarmiola 2 kuukautta sitten 1270 näyttöä Ei kommentteja


Millaiset ovat hyvät juhlakengät? Kysymys, joka tulee monilla mieleen talven juhlakauden lähestyessä. Juhlakengät valitaan tietenkin ensisijaisesti omaa makua mukaillen, mutta myös juhlien pukukoodi sanelee osansa juhlakenkiä valittaessa.

Juhlia on monenlaisia ja yhteen juhlaan sopivat juhlakengät eivät välttämättä olekaan enää toisiin juhliin sopivat. Parhaat juhlakengät ovat kuitenkin aina yhdistelmä tilaisuuteen sopivaa ulkonäköä, käyttömukavuutta ja sitä pientä ekstraa, joka tuo asuun sen kuuluisan viimeisen silauksen.

Kokosimme kasaan nipun vinkkejä, joiden avulla osaat valita sopivat kengät juhlaan kuin juhlaan ja vältät nolot tyylimokat.

Juhlakengät naiselle ja miehelle After work -tapahtumaan

After work työkavereiden kanssa voi olla hyvinkin epämuodollinen tapahtuma, ja pukukoodina toimii ”tule sellaisena kuin olet”. Jos kuitenkin haluat hieman panostaa, se onnistuu helposti muutamalla pienellä niksillä.

Nainen: jätä mukavat työkengät odottamaan seuraavaa työpäivää ja vaihda jalkaan mustat korkkarit tai korolliset nilkkurit. Jos et viihdy koroissa, myös ballerinat tai korottomat avokkaat ovat hyvät juhlakengät naiselle rentoon tilaisuuteen. Eri kengät saavat päivän päällä olleet työvaatteet tuntumaan erilaiselta ja työasiat on helpompi unohtaa. Vaihda vielä korviin näyttävämmät korvikset ja vaihda iso arkikassi pienenpään käsilaukkuun. Avaa hiukset ja käy vahvistamassa työpäivän aikana väljähtänyt meikki.

Mies: vaihda työpäivän jalassa olleet puvunkengät siisteihin, mutta hieman rennompiin kävelykenkiin ja puvunhousut farkkuihin tai chinoihin. Myös siistissä kunnossa olevat tennarit ovat hyvät miesten juhlakengät after work -hengailuun. Viimeistele tyyli pikkutakilla, jolloin kokonaisuus pysyy skarppina

Naisten juhlakengät

Ystävien kanssa juhlimaan - sopivat kenkävalinnat miehelle ja naiselle

Ystävien kanssa juhlittaessa tyylin rakentaminen lähtee omasta mielikuvituksesta. Voit pukeutua oikeastaan miten vain, mutta jätä kuitenkin arkisimmat vaatteet kaappiin. Pukeutuminen ja juhliin valmistautuminen ovat kuitenkin iso osa juhlafiiliksen rakentamista.

Kenkävaihtoehtoja näihin juhliin on helppo löytää, ja kenkävalinnoilla voi myös revitellä.

Jos olet lähdössä tanssimaan, muista valita sellaiset kengät, että bileilme ei vaihdu tuskanirvistykseen kesken iltaa kenkien puristuksessa.

Vinkki: erilaisilla pohjallisilla ja geelityynyillä voit varmistaa, että kengät tuntuvat mukavilta jalassa koko illan.

Nainen: ole rohkea! Unohda perusvärit musta ja ruskea. Hyvät naisten juhlakengät saavat olla näyttävät, joten kokeile rohkeasti värejä, metallinhohtoa ja koristeita. Jos haluat, että kengät kestävät räväkkyydestä huolimatta aikaa, valitse klassikkomalli. Pienellä platform-pohjalla varustettu korkkari on vuodesta toiseen tyylikäs, vaikka värinä olisikin herkullinen punainen tai kimaltava kulta.

Mies: nahkakengät ovat mieheltä tyylikäs valinta juhliin kuin juhliin, mutta vapaamuotoisempaan illanviettoon peilikiillotetut juhlakengät eivät sovi. Jätä siis hienoimmat kenkäsi suosiolla odottamaan muita juhlia.

Hyvät juhlakengät miehelle bileisiin ovat tennarit, klassikkojalkineet ja ikisuosikit jo reilun vuosisadan takaa. Tennarit ovat jalassa mukavat, ja perinteisten valkoisten mallien sijaan voit valita juhlatennareiksi värikkäät tai jonkin muun jujun sisältävät tennarit. Jo nauhoja vaihtamalla voit tuoda tylsään kenkäpariisi uutta säpinää. Lue lisää miesten tennareista ja niiden mielenkiintoisesta historiasta täältä.
Pukukoodina Musta puku - millaiset juhlakengät miehelle ja naiselle?

“Tumma puku” on yksi yleisimmistä pukukoodeista. Siitä huolimatta se herättää usein hämmennystä ihmisissä. Nimestään huolimatta ”tumma puku” -koodi ei viittaa vain miehen pukeutumiseen, vaan se sisältää sääntöjä kummallekin sukupuolelle koko asuun. Nimi on jäänne historiasta, sillä perinteisen etiketin mukaan miehen asu määrittelee aina naisen pukeutumisen. Tämän takia pukukoodeissa kerrotaan aina kuinka nimenomaan miehen tulee pukeutua, ja nainen pukeutuu sen mukaisesti. Sääntö pätee, vaikka juhlat järjestettäisiin vain naisille.

Nainen: kun pukukoodi on tumma puku, nainen pukeutuu iltapukuun, joka on pitkä, pohjemittainen tai polvimittainen. Tyylikäs housupuku on myös erinomainen valinta.

Vinkki: mitä myöhemmin tilaisuus alkaa, sitä varmempi vaihtoehto on pukeutua pitkään iltapukuun.

Sopivat juhlakengät naiselle iltapuvun kanssa ovat sirokorkoiset avokkaat tai sandaletit (korollinen sandaali). Sukkien tai sukkahousujen tulee aina olla samanväriset tai vaaleammat kuin kengät. Iltalaukun, jonka on oltava siro ja kädessä kannettava, olisi suotavaa olla samaa sävyä kenkien kanssa.

Mies: tumma puku miehelle tarkoittaa yksiväristä mustaa, tummansinistä tai harmaata pukua. Tummaan pukuun kuuluvan solmion tulee olla sävyltään harmaansävyinen ja mielellään kuvioton. Etiketin mukaan mustaa solmiota käytetään vain hautajaisissa.

Mustat ja koristelemattomat nauhakengät ovat sopivat juhlakengät miehelle tumman puvun pariksi. Nauhattomat jalkineet eivät etiketin mukaan ole sopiva valinta. Kiiltonahkakengät eivät myöskään kuulu tummaan pukuun vaan niiden käyttö rajoittuu vielä juhlallisempien smokin tai frakin seuraan.

Etikettisääntöjä noudattaessa on hyvä muistaa, että tilannetaju, maalaisjärki ja oman tyylisilmän käyttö ovat sallittuja. Säännöt pitää tuntea, jotta niitä osaa rikkoa – tyylillä tietenkin. Pukukoodi, oma tyyli ja tarvittaessa asiantuntija-apu ovat resepti, jolla löytyy kengät juhliin kuin juhliin.


Miesten varsikengät, käyttäjiensä luottoystävät

Kookenkä 2 kuukautta sitten 988 näyttöä Ei kommentteja

Miesten varsikengät on yleisnimi todella monenlaisille jalkineille. Erityisesti viileiden vuodenaikojen muotiin kuuluvat ehdottomasti varrelliset kengät miehelle kuin miehelle, olipa hän sitten huoliteltu bisnespukeutuja, trenditietoinen kaupunkiliikkuja, charmantti herrasmies tai farkku- ja cowboy-tyylin ystävä. Korkeavartiset kengät voivat yltää niukasti nilkan yläpuolelle tai nousta reilusti ylemmäs. Mukavuus ja näyttävyys yhdistyvät aina näppärästi: nilkat pysyvät suojassa kylmyydeltä ja kosteudelta, ja samalla voi korostaa jalkojen ja housujen linjakkuutta itselle mieleisimmällä tyylillä.

Miesten korkeavartiset nahkanilkkurit sopivat loistavasti toimistolle, vapaa-aikaan ja moniin iltamenoihinkin. Klassiset mustan tai ruskean sävyt, kapeneva kärki, hillitty korko – perinteisen pelkistetty jalkineen malli antaa elegantin säväyksen, kun housujen kapea lahje peittää sekä kengän että sukan varren. Leveämpi lesti ja paksumpi pohja taas ovat tarpeen, kun varsikengät ovat enemmän ulkoilukäytössä. Vaaleammat ruskean ja harmaan sävyt sekä pehmeä mokkamateriaali ovat varsikengissä täydellinen yhdistelmä keväisille kaupungin kaduille, vaalean kevättakin ja tummien housujen täydennykseksi.


Andiamo Roman

Suomessa varsikenkää kutsutaan usein myös maihinnousukengäksi. Miesten maiharit ovat tukevat ja kestävät, ja varsinkin vaellus- ja ulkoilukäytössä suositut jalkineet. Nauhoitetut ja korkeavartiset, kärjestä pyöristetyt miesten maihinnousukengät kertovat alkuperästään jo nimessä: tällaiset jalkineet olivat varusteina kanadalaisjoukoilla, jotka Normandian maihinnousussa kävivät raskaat taistelunsa Juno-rannalla.

Sotilasmaailmasta miesten maiharit ovat sittemmin löytäneet tiensä hyvin monenlaisiin siviilielämän ympäristöihin aina asfalttiviidakoista punk-piireihin. Samalla perinteinen malli on saanut seurakseen uusia sovelluksia: moderneissa maihinnousukengissä saattaa olla sivuvetoketjuja, villiä väri-ilottelua, ja pintanahan sijasta materiaalina voi olla vaikkapa nupukki tai keinonahka.

Katu-uskottavuus saa kummasti potkua, kun jalassa on miesten maiharit ja strecthfarkut, lisänä vielä t-paita ja nahkarotsi. Reisitaskuhousuihin yhdistettyinä maiharit taas tuovat asuun armeija- tai safarihenkeä. Vaikka tyyleillä pelaaminen ei kiinnostaisikaan, monikäyttöiset miesten maihinnousukengät ovat oiva valinta: kunnon yleiskengät, jotka pärjäävät rajummassakin säässä.

Britti-imperiumin lukuisat luomukset

Kun maiharit ovat asukokonaisuutta ajatellen liian järeät jalkineet ja kuitenkin nilkat kaipaavat parempaa suojaa sään viiletessä, varsikenkien valikoimasta löytyy onneksi runsaasti erinomaisia vaihtoehtoja. Kaikkein juhlavimpien pukujen kanssa miesten varsikengät eivät sovi yhteen, mutta muuhun pukeutumiseen nilkkakenkien monipuolinen kirjo tarjoaa mainioita jalkinemalleja.

Sulavalinjainen, lestiltään kapeahko Chelsea-saapas on nilkkapituinen ja sivujen venykkeillä varustettu malli. Mokkainen tai nahkainen Chelsea, jossa usein on myös brogue-koristelu, toimii loistavasti kaupunkikäytössä ja vapaa-ajalla. Siromuotoinen Chelsea sopii myös puvun kera, kun tilaisuus ei ole kovin muodollinen.


miesten nilkkurit


Toinen sekä puvun että irtotakin ja -housujen kanssa hyvin yhdisteltävä varsikenkäklassikko on Balmoral-malli, joka on korkeavartinen versio Oxford-kengästä. Niin Chelsea kuin Balmoral ovat molemmat lähtöisin brittihovista ja kuningatar Victorian ajalta, joten ei ole ihme, että juuri nämä nilkkakenkämallit henkivät hienostunutta arvokkuutta.

1800-luvun brittiläistä perintöä näkyy myös jykevämmissä miesten varsikengissä. Keski-Englannissa sijaitseva Northamptonshiren kreivikunta oli merkittävä kenkä- ja nahkateollisuuden keskus, ja vaurastuvasta englantilaisesta maalaisaatelista kenkävalmistajat saivat laajan asiakaskunnan. Otolliset olosuhteet tuottivat jälleen yhden klassikon: lujatekoiset ja vahvanahkaiset englantilaiset maalaiskengät. Niiden lisäksi ylle tweed-asu, koirakaveriksi vaikkapa Basset Hound, ja sitten vain ihailemaan syksyisen sumuista maalaismaisemaa!

Urheilu tunnetusti synnyttää kenkäinnovaatioita, ja myös varrelliset kengät ovat saaneet osansa. Brittiläisille poolonpelaajille alun perin kehitetyt chukka-saappaat ovat varsinainen monikäyttöihme. Pukukenkämäinen ja sironpuoleinen, nahka- tai kumipohjainen chukka sopii käyttöön lähes ympäri vuoden, etenkin Suomen ilmastossa. Ruskea mokkanahka lienee yleisin vaihtoehto; toimii erinomaisesti esimerkiksi farkkujen kanssa. Mustana ja mokka- tai pintanahkaisena chukka sopii hienosti myös bisnespukeutumiseen. Tweed, farkku, sametti tai chinot neuleen kanssa, tai irtotakki ja -housut – chukka on kuin varsikenkien vaniljajäätelö: mutkattomasti ja eleettömästi se komppaa monenlaisia asukokonaisuuksia. Myös matkalle pakatessa kannattaa ottaa chukka-nilkkurit mukaan; niillä voi suunnata niin kaupungille kuin nähtävyyksiin, jopa illallisravintolaan.


miesten nilkkurit


Toisessa maailmansodassa Pohjois-Afrikassa taistelleet brittiupseerit teettivät chukka-kengistä paremmin aavikko-olosuhteisiin soveltuvia pehmeäpohjaisia versioita. Hyviksi havaittuja aavikkosaappaita alkoi näkyä myös brittien RASC-joukoissa Burmassa, ja siellä palveluksessa ollut Nathan Clark pani jalkineet merkille. Kenkätehtailijan perillisenä hän kehitti mokkanahkaisen, raakakumipohjaisen ja pyöreäkärkisen miesten varsikengän, jonka korkeavartinen yläosa koostuu vain kahdesta palasta, ja nauhanreikäpareja on vain kaksi tai kolme. Clark’s Desert Boot on tänäkin päivänä valmistajansa ikoninen tavaramerkki ja suursuosikki – smoothimpi kuin maihinnousukenkä, mutta rosoisempi kuin chukka.


andiamo abe


Onnistu kenkäostoksilla – löydä sopivat kengät

Kookenkä 2 kuukautta sitten 199 näyttöä Ei kommentteja

Kengät ovat meille kaikille tarpeelliset. Kenkäostokset voivat tuoda arkeen iloa ja tunnetta mahdollisuuksista. Kenkäostoksille meno voi kuitenkin myös stressata. Joillekin kengät tuovat mielihyvää, toiset ostavat niitä vain käytännön syistä. Toiset haluavat ostaa kengät netistä, toiset taas nauttivat kenkäostoksista myymälässä. Kengät netistä tekevät ostamisen yhä helpommaksi. Ostamalla kengät verkkokaupasta mahdollistaa kenkien sovittamisen oman kodin rauhassa, jolloin niillä voi astella hieman kauemmin ja varmistua, että ne ovat omaan jalkaan sopivat kengät. Kotona kenkiä voi myös testata eri vaatteiden kanssa – toisin kuin kenkäkaupassa. Toisaalta myymälässä voi kokeilla useampia eri kenkäpareja kerrallaan. Hyvät kengät tuovat ryhtiä omaan olemukseen, tyyliä vaatetukseen ja mahdollisuuksia toteuttaa itseään.

Alla olevien ostovinkkien lisäksi kannattaa myös miettiä haluatko käytännölliset kengät, vapaa-ajan kengät, töihin sopivat kengät tai vaikka sporttiset kengät. On hyvä myös miettiä seuraavia asioita:

• Haluatko panostaa laatuun ja kestävyyteen vai haluatko ostaa edullisemmat kengät?

• Minkä kanssa ja mihin tarkoitukseen ajattelit ostamiasi kenkiä käyttää?

• Kun hankit vapaa-aikaan sopivat kengät - kuten lenkkarit tai tennarit – mieti käytätkö niitä enemmän lenkkipolulla vai etsikö rentoja ulkoilukenkiä?

• Kun ostat juhliin sopivat kengät, muista katsoa tarvitsetko lisäpohjalliset tukemaan jalkaasi.

Kenkien ostaminen verkosta on jatkumoa perinteiselle postimyynnille ja kenkien verkkokaupat ovatkin kehittyneet viime vuosien aikana paljon. Kenkiä ostaessa niin verkosta kuin myymälästä pätevät nämä seuraavat yleisvinkit:

1) Toimittaja: Varmista, että taho jolta ostat verkossa, on oikeasti luotettava. Parasta olisi, jos brändillä on myös kivijalkamyymälöitä: taattu toiminta ja vankka kokemus kentällä tuo vakautta ja luotettavuutta.

2) Kuvat: Verkkokaupasta ostettaessa tuotekuvat ovat tärkeässä roolissa. Useimmiten teet päätöksen tuotteen kiinnostavuudesta ensikuvan perusteella ja mikäli tuote kiinnostaa, haluat tarkastella sitä paremmin esimerkiksi klikkaamalla tuotekuvaa suuremmaksi. Suurennoksesta näet tuotteen yksityiskohdat paremmin ja voit tehdä arvioita tuotteen materiaalista.

3) Materiaali: Kuten yllä mainittiin, kuva auttaa paljon arvioimaan tuotteen materiaalia, mutta verkko-ostoksilla et pysty olemaan täysin varma käytetystä materiaalista, ellei siitä ole kerrottu tuotteen yhteydessä. Mikäli haluat varmistua tuotteessa käytetystä materiaalista, voit käydä myymälässä katsomassa tuotetta tai vaihtoehtoisesti tiedustella asiaa puhelimitse asiakaspalvelusta.

4) Väri: Kun katselet kiinnostavia tuotteita myymälässä, niin muista huomioida myymälän valaistus. Useimmat materiaalit ja värit näyttäytyvät hieman erilaisina eri valaistuksissa. Verkkokaupassa tuotteen värin arvioiminen voi olla hankalaa. Kenkä voi näyttää eriväriseltä jo pelkästään silloin kun katsot sitä tietokoneen näytöltä tai älypuhelimesi ruudulta. Mikäli haluat varmistua tuotteen väristä, on hyvä kääntyä palvelevan henkilökunnan tai asiakaspalvelun puoleen.

5) Oikea koko - yksi vaikeimmista asioista verkkokaupoissa on valita oikea kengän koko. Jokaisen verkkokaupan tulisi tarjota vähintään asianmukainen kokotaulukko sekä ohjeet jalan mittaamiseksi. Kookengän verkkokaupassa on vastikään otettu käyttöön SizeMe-palvelu helpottamaan oikean koon ostamista. Palvelu on käytössä valikoiduissa tuotteissa ja sen käyttöönottoa laajennetaan koko ajan. Palvelu auttaa sinua ostamaan oikean kokoiset kengät huomioiden myös käyntivaran.

Ohje jalan mittaamiseksi:

 • mittaa jalan pituus iltapäivällä tai illalla, jolloin jalkasi ovat hieman turvonneet päivän rasituksista
 • aseta tyhjä paperiarkki lattialle ja astu suuremmalla jalallasi paperiarkin päälle (jalat harvoin ovat täysin samankokoiset)
 • piirrä arkilla olevan jalkasi ääriviivat paperille ja ota mitta arkilta mittaamalla pituus kantapäästä varpaan kärkeen

Muista myös, että koot vaihtelevat maasta toiseen ja EU-koko voi olla eri kuin USA- tai UK-koko. Jos olet epävarma jalkasi koosta, tilaa mieluimmin kengät, jotka vastaavat suuremman jalkasi kokoa tai käy sovittamassa kenkiä myymälässä.

6) Varaus/tilaus: Ensimmäinen tilaus verkkokaupasta on aina hieman jännittävä. Saatat pohtia tuleeko paketissa tilaamasi kengät ja ovatko ne sellaiset kuin olit kuvitellut. Kuinka nopeasti kengät tulevat? Tilauksen saavuttua kokeile kenkiä mahdollisimman pian. Älä poista kengässä olevia merkintöjä ja lappuja, äläkä kävele niillä ulkona. Muista myös pitää kiinni palautusaikataulusta. Mikäli epäröit verkkokaupasta ostamista, kannattaa etsiä asiakkaiden antamia arvioita verkkokaupan palvelusta ja toimivuudesta.

Tai jos kuitenkin päädyt tekemään hankintasi myymälästä, on Kookengällä käytössään Varaa & Nouda –palvelu, jossa voit verkkokaupassa ollessasi tarkistaa haluamiesi kenkien saatavuuden tietystä Kookenkä-myymälästä ja varata ne itsellesi sovitusta ja ostoksen tekemistä varten.

7) Palautus: On hyvä selvittää etukäteen minkälaiset säännöt verkkokaupalla tai myymälöillä on palautusten suhteen ja koituuko niistä sinulle asiakkaana kuluja.

Kummassakin ostotavassa on omat hyvät puolensa. Kenkien ostaminen myymälästä mahdollistaa useamman kenkäparin sovittamisen nopeasti ja helposti, ja samalla saat ystävällistä ja asiantuntevaa palvelua, kun taas verkkokaupassa voit tehdä ostoksia juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii – olkoon se sitten vaikka keskellä yötä.Chinot ja suorat housut – Business casual parhaimmillaan

Terhi Ansala 3 kuukautta sitten 288 näyttöä Ei kommentteja

Chinot ja miesten suorat housut ovat business casual -pukeutumista parhaimmillaan. Työpukeutuminen on muuttunut viimeisen parin vuosikymmenen aikana rennompaan suuntaan, myös työpaikoilla joissa aiemmin on vallinnut pukupakko. Laadukkaat chinot ovat nykyisin siis loistava valinta myös työpaikalle. Chinot ja suorat housut pikkutakin seurana mahdollistavat siistin pukeutumisen ilman turhaa jäykistelyä. Kun vaihdat kauluspaidan t-paitaan ja loaferit tennareihin muuttuu ilme heti sporttisemmaksi.

Chinot ovat vuosien saatossa muokkautuneet khaki-housuista nykyiseen muotoonsa. Khakit ovat termi kapealahkeisille ja korkeavyötäröisille työhousuille, joita tehtiin kestävästä beigen värisestä puuvillakankaasta 1800-luvulla. Khaki-housuja käytettiin muun muassa armeijassa ja sotien päätyttyä 1940-luvulla khaki-housut tulivat osaksi siviilielämää.

Hitaasti mutta varmasti housujen muoto muuttui, väriskaala laajeni ja housumallia ryhdyttiin kutsumaan chinoiksi. Housujen erot ovat yksinkertaiset: khaki viittaa vaaleaan khaki-kankaaseen ja chinot on tehty kevyemmästä ja sileämmästä kankaasta jonka väri voi olla mikä tahansa.

1960-luvulla chino-housut nousivat esiin miesten housuina, joita sai käyttää siistinä vaihtoehtona puvun housuille - erityisesti vapaa-ajalla. Chinot eli chinokset yhdistettiin jo tuolloin tyylikkääseen ja muodikkaaseen pukeutumiseen. Chinosten muoto on kehittynyt vuosikymmenten saatossa ja nykyisin chinos-housut miehille voivat leikkaukseltaan olla hyvinkin monenlaiset. Näiden suorien housujen leikkaus vaihtelee kapeista leveiksi ja tiukemmista väljemmiksi.

Miesten pukeutumisvaihtoehtoja pidetään usein tylsempänä kuin naisten, mutta Chinot miehille tuovat mukavaa vaihtelua pukeutumiseen perinteisten farkkujen ja puvunhousujen lisäksi. Kannattaa muistaa, että miesten suorat housut voivat olla myös puuvillahousut, prässihousut ja twill-housut. Vaihtoehtoja on siis paljon!


Chinot ja kengät: ABC!

 • Chinot tai tyylikkäät, mutta rennot suorat housut kannattaa yhdistää hyviin, laadukkaisiin kenkiin, jotka sopivat kokonaistyyliin.
 • Chinojen puntit eivät saisi olla liian pitkät. Suoriin housuihin verrattuna chinosten puntit ovat hieman lyhyemmät ja kapeammat - mallista riippuen.
 • Chinokset sopivat parhaiten lämpimällä säällä slip-on tyyppisten kenkien kanssa. Loaferit tai puvunkengät ovat myös hyvä vaihtoehto.
 • Pidemmät puntit ja leveämmät chinot taas soveltuvat talviaikaan ja miesten nilkkureihin.
 • Lenkkarit tai tennarit ja chinot toimivat myös hyvin yhteen. Yhdistelmä on erityisen mukava vapaa-ajalla ja päivänä jolloin liikut paljon.
 • Kenkien tulisi sointua kokonaisuuteen hyvin - eli muista miettiä myös kenkien väri ja värin suhde muuhun kokonaisuuteen.
 • Chino-housujen eri väreillä voi piristää pukeutumista. Klassiset chinos-housujen värit ovat tummansininen, beige ja valkoinen. Näihin väreihin soveltuu hyvin ruskeat tai mustat kengät.
 • Punaiset, vihreät tai pinkit chinokset tuovat kansainvälistä tyyliä omaan pukeutumiseen. Kenkiä valitessa kannattaa hyödyntää asiantuntevaa henkilökuntaa, jos kenkien ja housujen yhteensopivuus mietityttää.
 • Käyttäessäsi chinoja töissä sopii kokonaisuuteen parhaiten laadukkaat loaferit, kauluspaidan ja pikkutakin kanssa. Sporttiseman lookin saat t-paidan ja tennareiden avulla.
 • Jos on lämmintä, kannattaa sukat jättää pois ja kääriä puntit rennosti ylös.
 • Sukkien näkyminen chinos-housujen alta on hyvin kiistelty aihepiiri muodin parissa. Tähän ei ole mitään selkeää sääntöä. Turvallisinta on, että jos et tiedä mitä teet, käytä mieluiten tummia sukkia ja tarpeeksi pitkiä chinoksia!
 • Värikkäiden sukkien yhdistäminen chinoksiin voi harkitusti olla hauska lisä tyylikkäiden kenkien kanssa.
 • Chinot-housujen kanssa sopii parhaiten paitapusero, v-kaulainen neule tai rento takki. Puvun takkia ei kuitenkaan kannata yhdistää chinoihin - paitsi jos tiedät mitä teet!
 • Kun rakennat tyylisi chinojen avulla muista, että etiketin mukaan chino-housuja ei tulisi käyttää jos pukukoodi on muuta kuin casual - niin työelämässä kuin vapaa-ajallakin.

  Naisten iki-ihanat nilkkurit, syksyn valopilkku

  Kookenkä 3 kuukautta sitten 691 näyttöä Ei kommentteja

  Muutamat asiat pysyvät syksystä toiseen: yhtä takuuvarmasti kuin metsässä lehdet alkavat pudota puista, kenkämuodissa naisten nilkkurit nousevat kärkisijalle. Syksyn sateissa ja viileydessä jalkineet joutuvat vaativaan käyttöön, joten nilkkurit kannattaa valita huolella ja panostaa laatuun.

  Nilkkapituiset kengät ovat mainioita syys- ja kevätjalkineita, jotka sopivat niin viimeisteltyyn kaupunkipukeutumiseen kuin vaikkapa country-henkiseen tyyliin. Syksyisen kuulas värikylläisyys houkuttelee valitsemaan nilkkurit murretuissa maanläheisissä sävyissä, keväällä vetävät puoleensa kevyen vivahteikkaat pastellivärit ja vaaleat sävyt.

  Nilkkurit ovat jokaiselle naiselle osa harkittua ja tyylikästä pukeutumista. Valikoima nilkkureissa on todella runsas – klassisesta moderniin ilmeeseen, feminiinisistä malleista unisex-linjaan, pelkistetystä muotoilusta yksityiskohtien runsauteen. Naisen nilkkurin korot kopisevat monen korkuisina; löytyy niin arkikäyttöön sopivia aivan matalia malleja kuin hyvinkin korkeakorkoisia ja ilmeeltään juhlavia nilkkureita.

  Viehättävän naisellisissa nilkkureissa on usein korkoa, enemmän tai vähemmän, ja siro muotoilu esimerkiksi kauniilla soljella tehostettuna täydentää upean vaikutelman. Linjakkaat nilkkakengät sopivat seuraksi kapeiden farkkujen ja bleiserin yhdistelmälle mutta myös hameasulle. Leveät helmat tai kynähame: molempi parempi! Romanttista vivahdetta saa lisättyä yhdistämällä pitkät liehuvat helmat ja nauhalliset nilkkurit.

  Casual-tyylisemmässä asukokonaisuudessa farkkujen ja nahkarotsin kaverina nilkkurit ottavat vaikutteita cowboy- tai biker-tyylistä. Vinkki bootcut-mallisten farkkujen ystäville: korollinen naisten nilkkuri on ehdottomasti osuva valinta.

  Nilkkurit ovat kotonaan myös katumuodin maailmassa. Keveät ja selkeälinjaiset, tennareita muistuttavat nilkkurit antavat sporttista lisämaustetta esimerkiksi kapeiden housujen tai skinny fit -farkkujen sekä väljän yläosan kanssa. Napakasti istuvat stretchfarkut, pusakkamallinen takki ja sirot korkeakorkoiset nilkkurit – siinä hyvät ainekset tyrmäävän tehokkaaseen tyyliin, joka vetää katseita puoleensa.  Nilkkurit ja naiset – luotuja kulkemaan

  Nilkkurit ovat olleet naisille kuumaa kenkämuotia jo pari sataa vuotta. Vielä 1700-luvulla naiset käyttivät ratsastuksessa miesten tyylistä lainattuja saappaita, mutta 1800-lukua lähestyttäessä saappaat jo muuntuivat naisellisiksi tiukasti solmittuine nauhoineen, korkeine korkoineen ja terävine kärkineen. Etenkin englantilaisen yläluokan suosima ajanviettotapa flaneeraus eli näennäisen huoleton kuljeskelu kaupunkien kaduilla ja puistoissa viimeisen päälle sonnustautuneena teki naisten matalavartisista saapikkaista must-jalkineet. Yksi pitkäikäinen suosikki oli Adelaide-malli: tasapohjainen, hyvin matalakantainen ja nyöreillä solmittava nilkkakenkä.

  Vuonna 1837 kuningatar Victorian saapasvalmistaja J. Sparkes Hall esitteli hallitsijalle jalkineet, joissa saappaiden varret oli leikattu lyhyemmiksi ja nilkan molemmilla puolilla oli joustavat kangasvahvikkeet. Tämä helposti jalkaan vedettävä, Chelsea boot -nimellä yleistynyt malli saavutti sekä naisten että miesten keskuudessa suuren suosion.

  1800-luvun loppupuolen nilkkakenkämuotia oli myös edestä nauhoilla solmittava Balmoral-malli, joka naisilla oli tiukasti sidottu, materiaalina usein satiini tai värjätty nahka. Jalkineillla haluttiin toisaalta viestittää säädyllisyyttä ja vaatimattomuutta, toisaalta korostaa nilkkojen kapeutta ja pohkeiden kaarta ­­ – kuin symbolina tuolle kaksinaismoraalin leimaamalle aikakaudelle.

  1900-luvun alkupuolella naisten muoti suosi varsinkin avokkaita ja remmikenkiä. Ehkäpä sirot, nilkan paljastavat jalkineet antoivat keventävää vastapainoa myllerrysten vuosikymmeninä, jolloin saappaat toivat mielikuviin pikemmin marssivia sotajoukkoja kuin muodin edelläkävijöitä.

  Nilkkurit löivät itsensä toden teolla läpi 1960-luvulla, jolloin Chelsea-kengät olivat tärkeä osa imagoa niin The Beatlesille, svengaavan Lontoon muoti-ikoneille kuin tyylitietoisille mod-nuorille. Futuristinen muotisuunnittelija Andre Courrèges toi Pariisin catwalkeille ultramodernit nilkkurit eli go-go bootsit – ne ja minihame, coolia jos mikä!

  Varsikengät kuuluvat oleellisesti myös hippi- ja punk-muotiin. Tänäkin päivänä hippie chic -tyylinen asukokonaisuus on täydellinen vasta, kun jalassa on granny-henkiset nauhalliset nilkkurit. Punkkarit ja vastakulttuuri ottivat omakseen Dr Martens -kengät, jotka suunniteltiin alun perin ortopedisiin käyttötarkoituksiin 1940-luvulla. Nykyään maihinnousukengissä viihdytään valtavirtamuodinkin piirissä.

  Naisten nilkkurit ovat kiehtova yhdistelmä tyyliä, asennetta ja käytännöllisyyttä. Ja sehän ei koskaan mene muodista.

  Kenkien hoito ja suojaus: näin teet sen oikein

  Kookenkä 3 kuukautta sitten 1341 näyttöä Ei kommentteja

  Kenkien hoito ja suojaus säännöllisesti ja materiaalille sopivilla tuotteilla kannattaa, jotta jalkineet pysyvät siisteinä ja hyvännäköisinä. Oikea kenkien huolto myös pidentää jalkineiden käyttöikää ratkaisevasti.

  Aina kun ostat uudet kengät, kannattaa kysyä myyjältä niille sopivia hoito-ohjeita ja hoitotuotteita. Jalkineiden valmistuksessa ei läheskään aina tehdä kengille hoito- ja suojauskäsittelyä, joten on tärkeää käsitellä uudet kengät hoitoaineella ennen ensimmäistä käyttökertaa.

  Kenkien suojaus kyllästää pinnan kosteutta ja likaa hylkiväksi, samalla jättäen sen hengittäväksi. Suihkuta suoja-ainetta uusienkin jalkineiden pintaan, ja jatkossa käytä jalkineisiin suojatuotetta säännöllisesti käyttötarpeen ja kelien mukaan. Muistathan puhdistaa kengät aina ennen suoja-aineen suihkutusta.

  Vaikka jalkineita on hyvin monenlaisia, muutamat yleisvinkit pätevät aina. Muista nämä, niin kestävät kengät tuovat sinulle iloa pitkään:

 • Puhdista lika ja pöly pois mielellään saman tien.
 • Anna kastuneiden kenkien kuivua huoneenlämmössä. Kosteiden kenkien sisään kannattaa laittaa lesti tai rutattua paperia, niin kengän muoto säilyy paremmin.
 • Irtopohjalliset suojaavat kengän sisäosaa ja ovat mukavat jalalle. Ne on aika ajoin hyvä ottaa pois käytön jälkeen, jotta kenkien sisäosa saa tuulettua ja kuivua.
 • Kenkälusikka helpottaa kenkien pukemista ja estää kantaosan painumisen lyttyyn.
 • Jalkineiden säilyttämiseen sopii parhaiten laatikko – muovipussi taas on huonoin vaihtoehto.
 • Jos korkolaput kaipaavat uusimista tai kengissä on muuta korjaustarvetta, vie kengät ajoissa suutariin.

  Hoida kenkiä materiaalin mukaan

  Jalkineet, joissa on pehmeä tai kiiltävä pintanahka, voi puhdistaa pehmeällä harjalla tai rievulla. Hyvin likaisen nahkapinnan puhdistukseen löytyy juuri siihen tarkoitettuja aineita. Levitä hoitoaine puhtaalle ja kuivalle pinnalle pyörivin liikkein sienellä tai liinalla. Pintanahalle tarkoitettu kenkävoide tai -vaha pitää nahan joustavana, ja värillisellä vahalla voi elvyttää kuluneempaakin pintaa. Kiiltävälle pintanahalle kannattaa käyttää kiillotetulle nahalle tarkoitettua voidetta, jotta pinta ei muutu himmeäksi.

  Kiiltonahkakengät pyyhitään käytön jälkeen pehmeällä kuivalla rievulla, ja mahdolliset tahrat taas kevyesti kostutetulla rievulla. Hoitoaineena on hyvä käyttää nimenomaan kiiltonahalle tarkoitettua voidetta, jotta kiilto säilyy.

  Mokka ja nupukki ovat kulutusta kestäviä materiaaleja, joista tehtyjen kenkien hoitaminen hyvin pitää ne hyvännäköisinä kauan. Käsittele kengän pinta säännöllisin väliajoin suoja-aineella, ja puhdista pölyt pois mokkaharjalla tai puhdistussienellä. Lian poistamiseen voi käyttää myös puhdistusvaahtoa ja sientä. Kuluneen nupukin uudistamiseen ja puhdistamiseen soveltuu hiontakumi. Kulunut väri virkistyy mokalle ja nupukille sopivalla värillisellä hoitosuihkeella.

  Vaikka kenkien hoito ja suojaus olisi tehty kuinka huolellisesti tahansa, kovimmilla vesikeleillä muut jalkineet eivät vedä vertoja kumisaappaille. Niistä voi pestä kurat pois haalealla saippuavedellä ja pehmeällä sienellä. Kumisaappaiden elastisuus säilyy parhaiten kuminhoitoaineella. Kuten muutkin jalkineet, myös kumisaappaat pitäisi kuivata huoneenlämmössä, ja märät pohjalliset on muistettava ottaa pois kuivumisen ajaksi.

  Valkoiset tennarit – kenkien hoidon pulmapähkinä

  Kangaskengät on toisinaan mahdollista puhdistaa vesipesulla käsin tai peräti pyöräyttää pesukoneessa alhaisessa lämpötilassa – tämä kannattaa tarkistaa kengän hoito-ohjeesta tai myymälän henkilökunnalta. Tekstiilipinnasta voi poistaa irtolian ja pölyn pehmeällä harjalla, ja monet kangas- ja urheilutossut voi myös pyyhkiä kostealla liinalla. Myös kangaskenkien suojaaminen onnistuu kätevällä suojasuihkeella.

  Valkoisena hohtavat tennarit näyttävät upeilta, mutta ahkerassa käytössä valkoinen puhtaus ja kirkkaus ovat nopeasti muisto vain. Onkin aivan erityisen tärkeää käsitellä tennarit jo ennen käyttöönottoa suojasuihkeella ja käyttää suoja-ainetta jatkossakin säännöllisesti aina puhdistuksen jälkeen. Tennareiden kumipohjille ja keinoaineille on olemassa hankaussienellä käytettäviä puhdistusaineita.

  Kenkien kuin kenkien hoito ja suojaus sujuvat näppärästi oikeilla, juuri niille tarkoitetuilla tuotteilla. Valikoimaa löytyy joka tarpeeseen. Jalkineiden hoitoon on lisäksi kehitetty runsaasti mitä kekseliäimpiä kotikonsteja, mutta muiden kuin kenkien hoitoon tarkoitettujen aineiden kokeileminen tapahtuu toki käyttäjän omalla vastuulla.Tutustu hoitoaineisiin tästä.

  Culottes ja cropatut lahkeet korostavat upeita kenkiä

  Kookenkä 3 kuukautta sitten 436 näyttöä Ei kommentteja

  Andiamo Crepona

  Culottes-housut eli skortit tekevät aina uudelleen paluun niin catwalkeille kuin katumuotiin. Vajaamittaiset culottesit ovat nykynaisille klassinen ja elegantti vaate, mutta alun alkaen sitä pidettiin naisten käytössä skandaalimaisena. Viktoriaanisen kauden naiset kuitenkin huomasivat, miten käytännöllinen ja loistava ratsastusvaate culotte-housut ovat, ja vähät välittivät ”liian miehisen” housuhameen paheksujista. Siitä alkoi menestystarina, jossa culottes tuli oleelliseksi osaksi naisten housumuotia.

  Vajaamittaisissa housuissa toinen suursuosikki ovat cropatut lahkeet. Näitä hieman täyspituudesta lyhyemmäksi katkaistuja lahkeita suositaan erityisesti farkuissa. Cropped jeans niin smart casual -asukokonaisuuden osana kuin vapaa-ajan ja juhlan pukeutumisessa on ollut viime aikoina yksi stailaajien lempiaiheita.

  Vajaa lahkeen mitta on yhteinen ominaisuus kaikille culottes-housuille, mutta lahkeen pituus kannattaa valita huolella. Hyvä lahkeen pituus yltää säären keskiosaan ja korostaa siroa nilkkaa. Kaikkein istuvin materiaali on laskeutuva ja pehmeä. Pelkistetty moderni culottes-tyyli suosii graafista ja selkeää yksivärisyyttä, räiskyvämpi ja naisellinen look taas syntyy hulmuavan kevyestä materiaalista ja kuviollisesta kuosista. Yläosana toimii yhtä hyvin yksinkertaisen linjakas bleiseri kuin pelkkä toppi, t-paita, paitapusero tai vaikka poolomallinen neule. Rohkea ratkaisu on yhdistää samaa kuosia olevat culottes-housut ja yläosa. Lisäilmettä culottes saa vielä muotoilun yksityiskohdilla, kuten halkioilla, laskoksilla tai prässeillä.

  Culottes, korot ja kärjet kääntävät katseita

  Vajaamittaisten lahkeiden kanssa sopivat melkeinpä mitkä tahansa jalkineet, ratkaisevampaa on pukeutujan oma tyyli. Sukilla tai ilman – monenlaiset mieltymykset käyvät tässäkin. Culottes on helppo yhdistää trendikkäästi vaikka verkkosukkahousuihin. Culottes-housut ja korkeat korot ovat varmasti toimiva yhdistelmä, joka tuo esiin säärten pituutta. Teräväkärkiset avokkaat ja keveät korkosandaalit yhdistettynä leveisiin culottes- tai cropped-lahkeisiin ovat klassinen valinta. Sporttisempi tyyli yhdistää huoletta culottesit tai cropatut lahkeet tennareihin, ja hyvältä näyttää sekin. Matalavartisissa kengissä on suositeltavaa olla kapea kärki, ja lisäilmettä voivat tuoda näyttävät yksityiskohdat. Viileämmälläkään säällä ei tarvitse jättää culottes-housuja käyttämättä, ja silloin niiden pariksi sopivat polviin ulottuvat saappaat, miksipä ei myös nilkkurit.

  Culottes-trendi ja cropatut lahkeet ovat kenkien ystävien mieleen, sillä ne tuovat upeat jalkineet esiin aivan erityisen hyvin. Monenlaiset tyylit ja mallit pelaavat hienosti yhteen, ja kokeilemalla löytyy se itselle mieleisin yhdistelmä.

  Nilkkureita

  Miesten tennarit: klassikko surffaa trendiaallosta toiseen

  Kookenkä 4 kuukautta sitten 325 näyttöä Ei kommentteja

  Miesten tenniskengät eli miesten tennarit ovat ikisuosikki jo reilun vuosisadan takaa, ja jalkineklassikon nimikin on jo vakiintunut lyhyempään muotoon. Tennarit-sanaan tiivistyy hauskasti samanlaisia sympaattisia mielikuvia kuin lempinimiin, joilla usein kutsutaan bändejä – Rollarit, Eissarit, Depparit, Siekkarit, ja vaikka miten monia muita.

  Miesten tennarit ovat aina tarkoittaneet kumipohjaisia jalkineita, ja alun perin niitä ryhtyi valmistamaan jenkkiyhtiö nimeltä U.S. Rubber Company 1890-luvulla. Vuonna 1917 aloitti maailmanvalloituksensa ensimmäinen massatuotantoon yltänyt, edelleenkin valmistettava tennari: Converse All Star. Tämä tennarimaailman legenda oli alun perin koripallokenkä, nousi urheilujalkineiden ykköseksi 1940- ja 1950-luvuilla, ja siitä eteenpäin Converset ovat paistatelleet ikonin asemassa erityisesti nuoriso- ja vaihtoehtokulttuurin pukeutumisessa. Oman tien kulkijat aina James Deanista alkaen ovat pitäneet huolen, että Conversen tähti ei sammu, ja tennarit viihtyvät kaikenikäisten jaloissa, koulujen pihoilta konserttilavoille ja toimistoympäristöstä punaiselle matolle.

  Muoti, musiikki ja urheilu muodostuivat tennaritrendien pyhäksi kolminaisuudeksi lopullisesti 1980-luvulla, jolloin amerikkalaiset koripallotähdet ja hiphopparit toivat valtaisaa näkyvyyttä varsinkin Adidaksen ja Niken malleille. Skeittari- ja surffaripiireistä katumuodin suursuosioon puolestaan nousi 1960-luvulla Kaliforniassa perustettu Vans. Lukuisat huippumerkit ovat viime vuosina tavoitelleet tennareilleen entistäkin hohdokkaampaa imagoa julkkisyhteistyön avulla. Tätä nykyä miesten tennistossut voivat olla myös himoittuja keräilykappaleita, ja harvinaisimmista malleista maksetaan huimia summia.

  Tennarit istuvat joka tyyliin

  Jokaiseen tilanteeseen löytyvät juuri sopivat miesten tennarit – sekä aktiiviseen liikkumiseen että tyylikkääseen työ- ja vapaa-aikaan. Trendikkyys, linjakkuus ja mukavuus ovat itsestään selvä yhdistelmä näissä jalkineissa. Ajankohtainen athleisure-trendi suorastaan korostaa tennareiden monikäyttöisyyttä, kun nyt sporttisimmatkin tossumallit kelpaavat vaikka yöelämään.

  Poikien ja miesten tennarit tarjoavat huikeasti valinnanvaraa. Nuorekas ja urbaani tyyli suosii näyttäviä korkeavartisia tennareita, skeittitennareita ja vahvoja värejä. Hillityn virtaviivaiset, matalat tennarit tuovat aikuiseen pukeutumiseen säväystä katumuodin puolelta ja sopivat yhtä hyvin farkkujen, chinojen kuin suorien housujen kumppaneiksi. Matalat valkoiset tenniskengät täydentävät raikkaasti esimerkiksi tummien kapeiden housujen ja kauluspaidan yhdistelmää. Puvunhousut toimivat tennareiden kanssa parhaiten, kun lahkeet ovat kapeat ja päättyvät juuri kengän yläpuolelle.

  Tennarit ovat niin miellyttävät jalkineet, että niitä tekee mieli käyttää ympäri vuoden. Talvea varten kannattaa varata korkeavartiset lämpimät tennarit, kesällä kangastennarit ovat paikallaan. Niin tai näin, miesten tennarit toimivat aina, joko täydentäen muutenkin katumuotihenkistä pukeutumista tai piristämällä klassista asukokonaisuutta näyttävällä yksityiskohdalla. Retromallit, väreillä leikittely, denim-kuosi, minimalismi ja futuristisuus, nauhalliset ja slip-on-tennarit – turha luulo, että miesten muoti olisi tylsää!

  21.8.2017 8.40.33

                                                           K-Plussa Mastercard   Kesko.fi    Plussa.com    Pirkka.fi