Verkkokaupan toimituskulut 4,90 € ja kotiinkuljetus 9,90 €.

Valitse itsellesi sopiva toimitustapa!

Verkkokaupan toimituskulut 4,90 € ja kotiinkuljetus 9,90 €. Nopea toimitus (2–4 päivää) ja ilmainen palautus.

Click&Collect–tarkista myymäläsaatavuus verkossa, varaa oma kokosi ja nouda myymälästä.Sulje

KOO BLOGI

Aina varpaat jäässä? Näin löydät hyvät talvikengät

Lämpimät, kestävät, vedenpitävät ja luistamattomat, ihanan lämpimät – sanalla sanoen hyvät talvikengät – eivät ole utopiaa. Näiden vinkkien avulla löydät hyvät talvikengät ja pelastat varpaasi pakkaselta!

Lämpimät talvikengät ovat melkein paras tapa varautua kylmään ja pimeään vuodenaikaan. Ykkösjuttu voisi olla vetäytyminen talviunille, mutta sehän ei oikein ole vaihtoehto ihmisväelle. Todettava on, kuten eräs kuuluisa mummo lumessa: ”Eteenpäin!”. 

Tarina ei kerro, oliko mummolla käytössään hyvät talvikengät, mutta tässä kannattaa pelata varman päälle. Mukavat ja tukevat sekä jalkoja kylmältä ja kosteudelta suojaavat jalkineet tekevät olostasi mahdollisimman miellyttävän, kun kuljet läpi lumen ja loskan, pakkasen ja polanteen. Ja kappas vain, ei se talvikeli loppujen lopuksi niin vaivalloiselta tunnukaan.

1. Laadukkaat pintamateriaalit tekevät talvikengistä hengittävät

Nahka, mokkanahka ja nupukki sellaisenaan tai keinonahkaan yhdistettynä ovat vahvoja päällismateriaaleja, jotka sopivat monenlaisiin käyttötarkoituksiin. Nahkaiset lämpimät talvikengät näyttävät hyviltä kaupungilla ja töihin kulkiessa sekä ovat miellyttävän hengittävät niin päivittäisessä yleiskäytössä kuin aktiivisessa ulkoilussa. Hyvin hoidetut nahkakengät ovat parhaat talvikengät – pitkäikäinen hankinta, joka ilahduttaa talvi toisensa jälkeen. 

Gore-Tex mielletään usein pintamateriaaliksi, mutta oikeastaan se on yleensä varsinaisen päällismateriaalin alla oleva ohut kalvo, joka ei päästä kosteutta läpi kengän sisälle asti. Gore-Texillä on ansaitusti vankka suosio Suomessa, missä vedenpitävät talvikengät ovat tuiki tarpeelliset. Kookengästä löydät niin naisten, miesten kuin lasten Gore-Tex-talvikengät laajoina mallistoina. Vastaavanlaisia innovaatioita vettähylkivistä kalvoista on useita, muun muassa RiekerTex ja RoosTex – näitäkin löytyy Kookengän talvikenkien mallistoista.

2. Kunnon sisämateriaalit pitävät jalat lämpiminä

Kun jalassa on hyvät ja erittäin lämpimät talvikengät, ne tuntuvat todella mukavilta eivätkä lainkaan hiostavilta – siitä pitää huolen jalkineen laadukas vuori. Karvainen vuori, esimerkiksi teddy, lisää kengän sisätilan ilmavuutta, mikä tekee siitä lämpimän. Myös villavuori ja huopavuori ovat ihanan lämpöiset sisämateriaalit ja sopivat mainiosti myös malliltaan siroihin talvikenkiin. 

Ylimääräiset villapohjalliset tai muut kosteutta imevät ja lämpimät pohjalliset ovat kätevät, kun haluat lämpimät talvikengät, jotka tehokkaasti estävät kylmää nousemasta jalkoihisi.

Kengän sisällä pitää olla riittävästi kylmyyttä eristävää ilmaa. Siksi kengän on hyvä olla esimerkiksi yhtä tai kahta tavanomaista kokonumeroa suurempi, jolloin vuori toimii kuten pitää ja tilaa riittää vielä lisäsukalle tai -pohjalliselle.

3. Hyvät talvikengät ovat myös pitävät

Suomen talvi tarjoaa paitsi kylmiä ja märkiä, myös liukkaita ja jäisiä kelejä. Jalkineita valitessa onkin hyvä tarkistaa myös talvikenkien pohjat. 

Pehmeästä kumista valmistettu, syvällä kuvioinnilla varustettu pohja antaa parhaan pidon. Matala ja leveä kanta kengässä sekin pienentää liukastumisen riskiä, ja lisävarmistusta saa esimerkiksi kantaan kiinnitettävän liukuesteen avulla.

Lue myös

Kenkäkaapin syyspäivitys – 3 kenkäparia, joilla selätät syksyn ja talven

Kenkäkaapin syyspäivitys – 3 kenkäparia, joilla selätät syksyn ja talven

Syksyä ja talvea varten kenkäkaapista olisi hyvä löytyä kolme paria kenkiä: kumisaappaat, nahkakengät ja talvikengät.

Syksyä ja talvea varten kenkäkaapista olisi hyvä löytyä ainakin kolme paria kenkiä: yhdet vettä ja loskaa kumisaappaat, yhdet kaupunkikäyttöön tarkoitetut nahkakengät ja yhdet lämpimällä vuorella varustetut talvikengät koviin pakkasiin.

1. Kumisaappaat loskaan ja sateiseen säähän Loska on tosiasia Suomen ilmastossa. Proaktiivinen asenne loskan selättämiseksi on siksi taktiikkana parempi, kuin väärien kenkien käyttö ja siitä kärsiminen. Jos tiet ovat todella märät, on paras vaihtoehto rehelliset kumisaappaat. Kumisaappaat ovat ainoat, 100 prosenttisesti vedenpitävät kengät, joten niillä voit marssia kuivin sukin paikkaan kuin paikkaan. Kumisaappaat ova ainoat, 100 prosenttises...

Tennareiden puhdistus, hoito ja suojaus – 5 helppoa askelta

Tennareiden puhdistus, hoito ja suojaus – 5 helppoa askelta

Ja mikä parasta, tennareiden pesu ja puhdistus on useimmiten myös varsin helppoa. Kyllä, jopa valkoisten kenkien puhdistus!

Ja mikä parasta, tennareiden pesu ja puhdistus on useimmiten myös varsin helppoa. Kyllä, jopa valkoisten kenkien puhdistus!

1. Tennareiden suojaus – ennen käyttöönottoa Kenkien huolto alkaa jo ennen niiden käyttöönottoa. Kenkien suojaus hoitosuihkeella pidentää niiden käyttöikää ja suojaa kenkiä sateelta ja lialta. Tämä helppo mutta tärkeä askel unohtuu liiankin helposti, kun tennarit hohtavat uutuuttaan ja haluaisit vetää ne jalkaan saman tien. Huonon sään yllättäessä pääset kuitenkin paljon helpommalla, kun olet suojannut kenkäsi. Varmista, että kotoasi löytyy sop...

Ekologiset kengät ja vastuullinen kenkäkaappi

Ekologiset kengät ja vastuullinen kenkäkaappi

Monet mieltävät ekologiset kengät edelleen hieman tylsiksi tai rumiksi, mutta se ei pidä paikkaansa! Yhä useampi kenkämerkki ...

Monet mieltävät ekologiset kengät edelleen hieman tylsiksi tai rumiksi, mutta se ei pidä paikkaansa! Yhä useampi kenkämerkki panostaa vastuullisuuteen, ja valikoimaa löytyy moneen makuun.

Kosmetiikkahyllyltä, vaaterekistä ja ruokakaupasta on ollut helppo löytää vastuullisia ja ekologisia tuotteita jo pitkään. Kenkäkaapin vastuullisuudesta ei sen sijaan ole puhuttu yhtä paljon, vaikka huoli ympäristöstä kasvaa tasaisesti. Vastuullisuus näkyy kenkävalmistajien toiminnassa jo monella tavalla, ja ympäristöystävällisten kenkien tarjonta kasvaa jatkuvasti. Kumi, korkki, kierrätysmateriaalit ja vegaaninahka Osa kenkämerkeistä on pääty...

Sulje
Sulje