KOO BLOGI

Athleisure on pukeutumisen pysyvä trendi – näin luot sporttisen trendityylin helposti

Urheilullisuus, fitness ja itsestään huolta pitäminen ovat tällä hetkellä trendikkäämpiä kuin koskaan, ja se näkyy myös kenkähyllyssä.

"Athleisure" eli sportti- ja arkivaatteiden yhdistäminen vapaa-ajalla on ollut kovassa nosteessa jo muutaman vuoden, eikä loppua näy: athleisure-trendi on enemmän pinnalla kuin koskaan ja sporttinen tyyli on levinnyt jo työ- ja juhlapukeutumiseenkin. Nyt on helppoa olla samanaikaisesti sekä urheilullinen että huipputrendikäs!

Jos urheiluvaatteet eivät muuten ole juttusi, kengät ovat helppo tapa lisätä sporttista ilmettä asuun kuin asuun. Tennarit ovat olleet huippumuodikkaat jo pitkään, mutta viime vuosina tennareiden rinnalla on alkanut näkymään yhä enemmän erilaisia lenkkareita. Adidas, Vans, Fila, Björn Borg, Skechers ja Converse ovat tunnettuja laajoista tennari- ja lenkkarimallistoistaan.

5 tapaa luoda sporttinen tyyli

Jos haluat pelata varman päälle, yhdistä lenkkarit mustavalkoiseen asuun. Valkoiset tennarit luovat kontrastia mustien vaatteiden kanssa ja päinvastoin. Toinen klassikkoyhdistelmä on farkut, T-paita ja tennarit tai lenkkarit. Lisäsporttisuutta asuun tuo lippis, hauska hikipanta tai urheilulliset aurinkolasit.

Valitse sporttikenkien lisäksi asuun myös jokin toinen urheilullinen elementti. Yhdistä farkkuihin ja lenkkareihin urheilullinen huppari, college-paita tai verkkatakki. Vastaavasti voit valita yläosaksi skarpin t-paidan ja vaikka nahkatakin, mutta pue jalkaan rennot joggerssit tai siistit, kapeat verkkarit. Pidä vaatteiden siluetti yksinkertaisena ja kapeana, sillä löysät ja säkkimäiset vaatteet yhdistettynä sporttikenkiin tekee asusta liian rennon. Sopiva tasapaino urheilullisen ja klassisen välillä on athleisuressa avainasemassa!

Jos haluat asuusi säpinää, älä tyydy peruslenkkareihin. Korkeavartiset koriskengät ovat tällä hetkellä erittäin trendikkäät ja juoksukenkiä löytyy paljon erinäköisiä ja -värisiä. Monet muistavat Kanye West Yeezy -malliston leiskuvan punaiset "Red October" -lenkkarit, jotka tuntuivat muutama vuosi sitten löytyvän jokaisen fashionistan jalasta. Värit ovat sporttimuodissa enemmän kuin sallittuja!

Rohkea käyttää sporttikenkiä myös juhlassa. Lisää muuten klassiseen ja siistiin kokonaisuuteen (kuten kotelomekkoon tai miesten pukuun) rennot lenkkitossut tai tennarit. Asukokonaisuuden perusta on hyvin juhlava, mutta kengät tekevät kokonaisuudesta rennon. Muista kuitenkin kenkiä valitessasi juhlien etiketti. Iltapukujuhlaan ei ole sopivaa mennä tennistossuissa.

Perinteisten kuntosalivaatteiden lisäksi myös ulkoiluvaatteet ovat tällä hetkellä muodikkaita. Kyllä, jopa suomalaisten klassikkoasu tuulipuku on tällä hetkellä trendikäs! Tuulitakit, hupulliset parkat ja anorakit yhdistetään nauhallisiin maihareihin tai korkeavartisiin lenkkareihin.

Lue myös

Tennareiden puhdistus, hoito ja suojaus – 5 helppoa askelta

Tennareiden puhdistus, hoito ja suojaus – 5 helppoa askelta

Ja mikä parasta, tennareiden pesu ja puhdistus on useimmiten myös varsin helppoa. Kyllä, jopa valkoisten kenkien puhdistus!

Ja mikä parasta, tennareiden pesu ja puhdistus on useimmiten myös varsin helppoa. Kyllä, jopa valkoisten kenkien puhdistus!

1. Tennareiden suojaus – ennen käyttöönottoa Kenkien huolto alkaa jo ennen niiden käyttöönottoa. Kenkien suojaus hoitosuihkeella pidentää niiden käyttöikää ja suojaa kenkiä sateelta ja lialta. Tämä helppo mutta tärkeä askel unohtuu liiankin helposti, kun tennarit hohtavat uutuuttaan ja haluaisit vetää ne jalkaan saman tien. Huonon sään yllättäessä pääset kuitenkin paljon helpommalla, kun olet suojannut kenkäsi. Varmista, että kotoasi löytyy sop...

Farkut ovat muotimaailman moniottelijat – näin yhdistät erilaiset farkut ja kengät

Farkut ovat muotimaailman moniottelijat – näin yhdistät erilaiset farkut ja kengät

Farkkujen kanssa sopivat monenlaiset kengät käyttötarkoituksesta riippuen. Katso vinkit eri farkkumalleille!

Farkkujen kanssa sopivat monenlaiset kengät ja riippuen käyttötarkoituksesta käyvät niihin miesten nilkkurit ja naisten nilkkurit, talvisaappaat, maiharit, syys- tai kevätsaappaat, lenkkarit, tennarit, ballerinat, loaferit, sandaalit, juhlakengät tai korkkarit. Katso vinkit eri farkkumalleille!

Minkälaisia farkkuja on olemassa ja mitkä kengät sopivat mihinkin farkku-malliin? Olemme kaikki erimuotoisia, kokoisia ja tyylisiä, joten sopivien farkkujen löytäminen voi olla haasteellinen tehtävä. Farkussa "leikkaus" viittaa siihen, kuinka kangas ympäröi jalkaa ja oikea leikkaus on keskeinen asia hyvää farkkumallia etsiessä. Farkkuleikkauksia eli farkkumalleja on paljon erilaisia, ja eri mallit sopivat erilaisiin kenkiin ja vartaloihin paremm...

Adidas-tennarit – trendikkäät vuosikymmenestä toiseen

Adidas-tennarit – trendikkäät vuosikymmenestä toiseen

Kokosimme tähän juttuun Adidaksen klassikkotennarit ja uudet suosikkimme Adidaksen valikoimasta.

Kokosimme tähän juttuun Adidaksen klassikkotennarit ja uudet suosikkimme Adidaksen valikoimasta. Ehkä sinäkin löydät itsellesi yhdet tai useammat uudet lempitennarit?

Adidaksen valkoiset tennarit ja kolme ikonista raitaa ovat tuttu näky niin muotipiireissä kuin katukuvassakin. Klassisista tennarimerkeistä Adidas on tämän hetken ehdoton suosikki, eikä suotta. Adidas-tennarit ovat täydellinen yhdistelmä tyyliä, mukavuutta ja rentoutta. Mielestämme jokaisen aidon kenkäfanin vaatekaapista tulisi löytyä vähintään yhdet Adidaksen tennarit. Klassikot Adidas Stan Smith, Adidas Superstar, Adidas Gazelle ja Adidas Camp...

Sulje
Sulje