KOO BLOGI

Farkut ovat muotimaailman moniottelijat – näin yhdistät erilaiset farkut ja kengät

Farkkujen kanssa sopivat monenlaiset kengät ja riippuen käyttötarkoituksesta käyvät niihin miesten nilkkurit ja naisten nilkkurit, talvisaappaat, maiharit, syys- tai kevätsaappaat, lenkkarit, tennarit, ballerinat, loaferit, sandaalit, juhlakengät tai korkkarit. Katso vinkit eri farkkumalleille!

Minkälaisia farkkuja on olemassa ja mitkä kengät sopivat mihinkin farkku-malliin? Olemme kaikki erimuotoisia, kokoisia ja tyylisiä, joten sopivien farkkujen löytäminen voi olla haasteellinen tehtävä.

Farkussa "leikkaus" viittaa siihen, kuinka kangas ympäröi jalkaa ja oikea leikkaus on keskeinen asia hyvää farkkumallia etsiessä. Farkkuleikkauksia eli farkkumalleja on paljon erilaisia, ja eri mallit sopivat erilaisiin kenkiin ja vartaloihin paremmin kuin toiset. Jokaiselle löytyy kuitenkin varmasti juuri ne täydelliset farkut.

Tässä esiteltynä muutama yleinen farkkumalli ja niihin parhaiten sopivat kengät!

1. Straight-farkut

Suorassa leikkauksessa lahkeet ovat nimensä mukaisesti suorat. Tämä leikkaus on melko tiukka edestä. Housujen sopivuuden voit testata nostamalla kangasta reiden kohdalla poispäin ihosta. Jos saat muutaman sentin verran kangasta sormiesi väliin, housu on sopiva.

Tämä klassinen leikkaus sopii hyvin monien eri kenkien pariksi. Yhdistä suoriin farkkuihin esimerkiksi jakku ja nilkkurit tai loaferit. Rennompaan tai kesäisempään pukeutumiseen sopii hyvin esimerkiksi purkkarit tai tennarit.

2. Skinny-farkut

Skinny-farkut tai tuttavallisemmin pillifarkut tai skinny-jeansit ovat olleet suuressa suosiossa jo useita vuosia. Skinny-farkut jakavat mielipiteitä ja kaikki ei tästä jalkoja nuolevasta mallista pidä.

Skinny-farkut näyttävät erityisen hyviltä sirojen korkokenkien tai korkosandaalien kanssa, ja kapeat lahkeet on myös helppoa sujauttaa saappaisiin. Myös tennarit täydentävät lookin kivasti, jos suunnitelmassa on vaikka rennot kotibileet.

3. Slim-farkut 

Slim-farkut ovat välimuoto skinny-farkkujen ja suorien fakkujen väliltä. Slim-farkut ovat tiukka farkkumalli, mutta kuitenkin väljemmät mitä skinnyt.

Kun tämä farkkumalli yhdistetään siisteihin nilkkureihin ja hyvään toppiin on yhdistelmä takuuvarma hitti. Tämä farkkumalli sopii hyvin myös loafereiden, purjehduskenkien ja tennareiden kanssa ja naisilla malli nousee edukseen erityisesti avokkaiden tai kiilakorkojen kanssa.

4. Bootcut-farkut

Bootcut-farkut ovat myös tunnettu farkkumalli. Bootcut on klassikkomalli, jossa lahkeet levenevät hieman polven alapuolelta.

Bootcut-lahkeet sopivat parhaiten matalien kenkien kuten bootsien ja maihareiden pariksi. Korollisista kengistä bootcutin kanssa sopivat hyvin saapikas ja kiilakorko. Myös tennarit sopivat bootcut-lahkeen kaveriksi.

Lue myös

Athleisure on pukeutumisen pysyvä trendi – näin luot sporttisen trendityylin helposti

Athleisure on pukeutumisen pysyvä trendi – näin luot sporttisen trendityylin helposti

Nyt on helppoa olla sekä urheilullinen että huipputrendikäs! Kengät ovat helppo tapa lisätä sporttista ilmettä asuun kuin asu...

Urheilullisuus, fitness ja itsestään huolta pitäminen ovat tällä hetkellä trendikkäämpiä kuin koskaan, ja se näkyy myös kenkähyllyssä.

"Athleisure" eli sportti- ja arkivaatteiden yhdistäminen vapaa-ajalla on ollut kovassa nosteessa jo muutaman vuoden, eikä loppua näy: athleisure-trendi on enemmän pinnalla kuin koskaan ja sporttinen tyyli on levinnyt jo työ- ja juhlapukeutumiseenkin. Nyt on helppoa olla samanaikaisesti sekä urheilullinen että huipputrendikäs! Jos urheiluvaatteet eivät muuten ole juttusi, kengät ovat helppo tapa lisätä sporttista ilmettä asuun kuin asuun. Tennari...

Näin yhdistät nilkkurit eri asuihin

Näin yhdistät nilkkurit eri asuihin

Nilkkurimuoti on tällä hetkellä erityisen monipuolista. Lue, miten stailaat maiharit, korkonilkkurit ja Chelsea-nilkkurit.

Kenkämuoti on tänä vuonna nilkkurien osalta monipuolista. Tässä jutussa kerromme, miten yhdistät erilaiset nilkkurimallit eri asuihin.

Musta korkonilkkuri – klassikko vailla vertaa Värillä ei ole väliä, kunhan se on musta. Musta on käytännöllisyyden ja tyylikkyyden ansiosta monien suosikkiväri kengissä. Mustat kengät voi yhdistää mihin muihin väreihin tahansa, tumma lika ei näy niissä eikä musta mene koskaan pois muodista. Naisellinen mekko tai hame Sirolla korolla varustettu musta nilkkuri on supernaisellinen, ja se sopii näin hienosti mekkojen ja hameiden kanssa käytettäväk...

Mustat korkokengät sopivat talven juhliin – näin stailaat avokkaat, nilkkurit ja saappaat

Mustat korkokengät sopivat talven juhliin – näin stailaat avokkaat, nilkkurit ja saappaat

Mustat korkokengät ovat täydelliset naisten juhlakengät, jotka jalassa olet valmis juhlaan. Katso helpot stailausvinkit!

Pikkujoulut, glögi-illat, uudenvuoden kutsut... Mustat korkokengät ovat täydelliset naisten juhlakengät, jotka jalassa olet valmis juhlaan.

”Pikkumusta päällä et ole koskaan yli- tai alipukeutunut.” Näin on todennut muodin suurmies Karl Lagerfeld. Pikkumusta on lyhyt, usein yksinkertainen musta leninki, jonka kehittäjänä pidetään yleisesti muotisuunnittelija Coco Chanelia. Mustat korkokengät ovat pikkumustan mekon tavoin jokaisen naisen pukeutumisen kulmakiviä. Mustat korkokengät eivät pröystäile, ja ne voi huoletta yhdistää arkivaatteiden kaveriksi. Mutta ne ovat myös tarpeeksi tyy...

Sulje
Sulje