KOO BLOGI

Hääkengät modernille morsiamelle – ei pelkkää pitsiä, satiinia ja valkoista

Unelmien hääpuku on löytynyt – tai ainakin tiedät suunnilleen, miltä tuleva hääpukusi näyttää. Entä hääkengät?

Monelle tulee hääkengistä ensimmäisenä mieleen perinteiset valkoiset satiinikengät. Nykyajan morsian ei kuitenkaan moisista rajoitteista piittaa! Jos unelmoit valkoisista, strasseilla koristelluista hääkengistä, niin mikäs sen ihanampaa – mutta vaihtoehdot eivät lopu kesken, jos näin ei ole. Kokosimme tähän juttuun nipun vinkkejä, jotka kannattaa pitää mielessä unelmiesi hääkenkiä etsiessä.

Valitse hääkengät oman tyylisi mukaan

Korkokengät

Perinteiset korkkarit ovat varma valinta morsiamelle kuin morsiamelle, kun korko on sopivan mittainen. Nudet korkkarit toimivat useimpien hääpukujen ja mekkojen kanssa, ja niille riittää varmasti käyttöä myös häiden jälkeen. Pastellinsävyiset tai värikkäät juhlakengät tuovat puolestaan hääasuun enemmän särmää. Inspiraation lähteenä voi käyttää vaikkapa Sinkkuelämää-sarjan Carrie Bradshaw'n sinisiä Manolo Blahnik Hangisi -satiinikorkkareita. Tyyli-ikoni Olivia Palermokin on usein nähty nämä kengät jalassa, ja hän käytti niitä myös omissa häissään. Siniset kengät toimittavat samalla ”jonkin sinisen” virkaa.

Inspiraation lähteenä voi käyttää vaikkapa Sinkkuelämää-sarjan Carrie Bradshaw'n sinisiä Manolo Blahnik Hangisi -satiinikorkkareita.

Korkosandaalit ja sandaletit

Korkkareiden lisäksi myös korkosandaalit ovat suositut juhlakengät morsiamelle. Sandaletit ovat korkkareita kevyemmät hääkengät ja ne sopivat siksi parhaiten kesähäihin. Sirot mallit toimivat yleensä parhaiten, mutta oma häätyylisi ratkaisee. Tärkeintä on, että sandaalit istuvat täydellisesti eivätkä hölsky, joten varmista, että ne ovat napakat. Jos käytät häissä sukkahousuja ja valitset hääpukusi pariksi sandaletit, muista hankkia myös sandaaleihin sopivat sandaalisukkahousut, jotka jättävät varpaat paljaaksi.

Ballerinat

Ballerinat ovat viime vuosina tasaisesti kasvattaneet suosiotaan hääkenkinä, eikä suotta. Ballerinat ovat monen morsiamen mielestä parhaat hääkengät, sillä jalat eivät väsy samalla tapaa kuin korkokengissä. Ballerinat sopivat monen mekon kanssa, mutta lyhyempään mekkoon yhdistettynä korkkarit ovat usein parempi valinta, sillä pienikin korko pidentää sääriä. Ballerinoihin pätevät samat säännöt kuin korkkareihinkin: nudet ovat varma valinta, väreillä leikittely on erittäin sallittua ja valkoisia hääballerinojakin löytyy, jos häätyylisi on klassinen.

Tennarit

Rennompiin häihin sopivat jopa tennarit, varsinkin jos morsian on vannoutunut tennarien käyttäjä ja sulhanenkin valitsee pukunsa pariksi matchaavat tennarit. Häihin sopivat parhaiten juhlavat satiini-, strassi tai rusettitennarit, tai sirommat klassikkotennarit, kuten Converset. Pitkän hääpuvun alta pilkistävät, sievät tennarit voivat hyvinkin olla se hauska ja yllättävä yksityiskohta, joka viimeistelee asun.

Hanki häihin myös varakengät

Häissä kannattaa pelata varman päälle, joten kaukaa viisas morsian hankkii häihin kaksi paria kenkiä. Jalat eivät väsy ja turpoa yhtä herkästi, kun jalkaan voi tarvittaessa sujauttaa mukavammat vaihtokengät.

Nykyään moni morsian hankkii häihinsä sekä päivä- että ilta-asun. Asun vaihto tapahtuu yleensä ennen iltajuhlia, jolloin jalkaan voi samalla sujauttaa toiset kengät. Päivän voi aloittaa astelemalla alttarille juhlavasti korkkareissa ja illan päättää tanssilattialla ballerinat jalassa – tai toisin päin.

Osta hääkengät ajoissa ja aja ne sisään ennen häitä

Kukaan ei halua viettää omaa hääpäiväänsä jalat täynnä vesikelloja. Jotta jalkasikin viihtyvät häissä, kannattaa uudet hääkengät ajaa sisään hyvissä ajoin ennen häitä. Voit esimerkiksi käyttää kenkiä tunnin tai pari päivässä muutaman viikon ajan. Älä kuitenkaan käytä uusia hääkenkiäsi ulkona, etteivät ne kulu tai likaannu.

Jotta jalkasikin viihtyvät häissä, kannattaa uudet hääkengät ajaa sisään hyvissä ajoin ennen häitä.

Jos uusien kenkien korot tai pohjat tuntuvat liukkailta, pyydä suutaria lisäämään niihin luistamattomat puolipohjat ja uusi samalla myös korkolappu. Näin vältyt noloilta liukastumisilta, etkä vahingossa nyrjäytä nilkkaasi kirkon tai maistraatin portaissa.

Mukavuuden varmistamiseksi hääkenkiin kannattaa hankkia myös mukavat pohjalliset (esim. geelipohjalliset). Pohjalliset ovat myös hyvä ratkaisu silloin, kun olet kahden koon välissä, tai jos jalkasi ovat keskenään hieman eri kokoiset. Muista pakata häälaukkuusi varmuuden vuoksi myös rakkolaastaria, jos kengät alkavat kaikista valmisteluista huolimatta hiertää.

Lue myös

Korkokengät viimeistelevät juhlatyylin – kaikki, mitä halusit tietää korkkareista

Korkokengät viimeistelevät juhlatyylin – kaikki, mitä halusit tietää korkkareista

Katso vinkit, joiden avulla löydät tyyliisi sopivat ja ennen kaikkea mukavat luottokorkkarit. Samalla vältät haparoivat askel...

Kokosimme tähän oppaaseen käteviä vinkkejä, joiden avulla löydät tyyliisi sopivat ja ennen kaikkea mukavat luottokorkkarit. Samalla vältät haparoivat askeleet ja hiertymät.

Eri korkokenkämallit Perinteinen korkokenkä on avokasmallinen, noin viiden sentin korolla varustettu kenkä, joka sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Monesti imartelevin korko on noin seitsemän senttiä korkea: se tuo säären muodon kauniisti esiin, mutta tuntuu vielä mukavalta. Erilaisia korkoja ja malleja löytyy kuitenkin laidasta laitaan. Tunnetko suosituimmat korkokenkämallit? Monesti imartelevin korko on noin seitsemän senttiä korkea: se tu...

Mustat korkokengät sopivat talven juhliin – näin stailaat avokkaat, nilkkurit ja saappaat

Mustat korkokengät sopivat talven juhliin – näin stailaat avokkaat, nilkkurit ja saappaat

Mustat korkokengät ovat täydelliset naisten juhlakengät, jotka jalassa olet valmis juhlaan. Katso helpot stailausvinkit!

Pikkujoulut, glögi-illat, uudenvuoden kutsut... Mustat korkokengät ovat täydelliset naisten juhlakengät, jotka jalassa olet valmis juhlaan.

”Pikkumusta päällä et ole koskaan yli- tai alipukeutunut.” Näin on todennut muodin suurmies Karl Lagerfeld. Pikkumusta on lyhyt, usein yksinkertainen musta leninki, jonka kehittäjänä pidetään yleisesti muotisuunnittelija Coco Chanelia. Mustat korkokengät ovat pikkumustan mekon tavoin jokaisen naisen pukeutumisen kulmakiviä. Mustat korkokengät eivät pröystäile, ja ne voi huoletta yhdistää arkivaatteiden kaveriksi. Mutta ne ovat myös tarpeeksi tyy...

Juhlakauden tyyli ja kengät – kenkävinkit naisille ja miehille erilaisiin tilaisuuksiin

Juhlakauden tyyli ja kengät – kenkävinkit naisille ja miehille erilaisiin tilaisuuksiin

Kokosimme kasaan nipun vinkkejä, joiden avulla osaat valita sopivat kengät juhlaan kuin juhlaan ja vältät nolot tyylimokat.

Millaiset ovat hyvät juhlakengät? Kysymys, joka tulee monilla mieleen talven juhlakauden lähestyessä. Kokosimme kasaan nipun vinkkejä, joiden avulla osaat valita sopivat kengät juhlaan kuin juhlaan ja vältät nolot tyylimokat.

Juhlia on monenlaisia ja yhteen juhlaan sopivat juhlakengät eivät välttämättä olekaan enää toisiin juhliin sopivat. Juhlakengät valitaan tietenkin ensisijaisesti omaa makua mukaillen, mutta myös juhlien pukukoodi sanelee osansa juhlakenkiä valittaessa. Parhaat juhlakengät ovatkin aina yhdistelmä tilaisuuteen sopivaa ulkonäköä, käyttömukavuutta ja sitä pientä ekstraa, joka tuo asuun sen kuuluisan viimeisen silauksen.  After work työkavereiden ka...

Sulje
Sulje