KOO BLOGI

Kenkäale – 10 muistisääntöä kenkien alennusmyynteihin

Kenkäale on kenkäfanin parasta aikaa! Kookenkä on alennusmyyntien aikaan täynnä huikean hyviä tarjouksia. Kokosimme iloksesi parhaat vinkit aleshoppailuun, jotta vältyt alennusmyynti-ahdistukselta ja hutiostoksilta. Näillä vinkeillä voit nauttia kenkäalesta täysin sydämin.

1. Tunne tyylisi

Kaikille sattuu toisinaan virhearvioita, mutta alennusmyynneissä edullinen hinta saattaa sokaista fiksunkin shoppailijan. Paras keino välttää virheostoksia on tiedostaa oma tyylinsä ja makunsa.

2. Panosta laatuun

Kokenut alehaukka metsästää alennuksista edullisia laatutuotteita. Kiinnitä huomiota materiaaleihin ja huomioi aleprosentti. Etenkin nahkaisia laatukenkiä voi kenkien alennusmyynneistä löytää huomattavan edullisesti normaalihintaan nähden.

3. Aseta budjetti ja pitäydy siinä

Alennushuumassa saattaa ostoksiin humpsahtaa yllättäen enemmän rahaa kuin arvelitkaan. Toisaalta kenkäalessa voi olla mahdollisuus panostaa hiukan arvokkaampaankin tuotteeseen, kun hintaa on helpotettu aleprosentilla.

Jos mopo uhkaa karata käsistä, aseta itsellesi etukäteen budjetti, ja päätä paljonko rahaa saat käyttää. Pidä budjetti samana kuin normaalihintaisissakin ostoksissa. Jos olet suunnitellut ostavasi talveksi kengät 100 eurolla, saat samalla hinnalla kenkien alennusmyynnistä todennäköisesti laadukkaammat jalkineet tai hyvällä tuurilla voit saada jopa kahdet kengät samalla rahalla.

4. Muista klassikot

Mieti, mitkä asiat ovat hetken trendivillityksiä ja mitkä puolestaan kestävät aikaa. Ajattomat mallit eivät muodin ailahteluista hätkähdä – ja ovat siksi hyviä sijoituksia myös alennusmyynneissä. Klassiset maiharit, herrainkengät, biker-buutsit, peruskorkkarit ja yksinkertaiset nahkasaappaat ovat melko turvallisia ja ajattoman tyylikkäitä hankintoja alennusmyynneistä.

5. Nauti trendeistä

Aleissa voi tarttua myös trendikenkään. Kenkien alennusmyynnit ovat mahdollisuus täydentää ja muuttaa kenkävarastoasi ja tuoda uutta tuulahdusta kenkäkaappiin! Alennusmyynneistä kannattaa metsästää etenkin 90-luvun trendejä, kuten paksupohjaisia kenkiä, valkoisia korkkareita ja teräviä kengänkärkiä. 

6. Varaudu tuleviin sesonkeihin

Joskus alennusmyynneistä voi tehdä mahtavia löytöjä myös tuleviin kausiin. Kun kesäkenkiä myydään edullisesti pois syksyn tullen tai talvikenkiä kevään valjetessa, kurkkaa tarjonta jo seuraavaa vuodenaikaa ajatellen. Etenkin syksy ja kevät ovat tässä asiassa näppärä parivaljakko, sillä samat vaatteet ja kengät käyvät molempiin. Joulun jälkeisissä kenkäaleissa voitkin tehdä hyviä syyskenkälöytöjä, jotka toimivat kivasti heti keväällä.

7. Pidä mieli avoinna

Alennusmyynteihin ei välttämättä kannata mennä etsimään mitään kovin tarkkaa ja tiettyä asiaa. On hyvä pitää mielessä oman vaatekaapin ja kenkähyllyn puutteet tai tarpeet, mutta monesti alennusmyyntien parhaat löydöt ovat jotain yllättävää.

8. Toimi nopeasti

Huomaathan, että alennusmyyntien kenkävalikoima saattaa vaihdella myymälöittäin.

9. Tarkista vaihto- ja palautusoikeus

Jos haluat sovittaa kenkiä kotona, muista tarkistaa etukäteen, koskeeko vaihto- ja palautusoikeus myös alehintaisia tuotteita. 

10. Muista verkkokauppa

Verkkokaupassa näet helposti omalta kotisohvalta suuren valikoiman ale-kenkiä, ja verkkokaupasta tilaaminen on nykyään erittäin helppoa.

Lue myös

Saappaita joka lähtöön – 10 suosittua mallia

Saappaita joka lähtöön – 10 suosittua mallia

Saappaita etsiessä voi helposti tulla valinnan vaikeus. Listasimme 10 suosittua saapasmallia!

Saappaita etsiessä voi helposti tulla valinnan vaikeus. Ratsastussaappaat, kumisaappaat ja sukkasaappaat ovat hyviä esimerkkejä keskenään varsin erilaisista saapasmalleista. Listasimme 10 suosittua saapasmallia!

1. Klassiset ratsastussaappaat Klassisimpien naisten saappaiden mallin inspiraationa ovat toimineet ratsastussaappaat. Näissä tyylikkäissä nahkaisissa saappaissa on juuri polven alle ulottuva varsi ja maltillinen korko, tosin korkeakorkoisia versioitakin löytyy. Konjakinvärinen nahka on tällä hetkellä trendikäs, mutta jos haluat monikäyttöisyyttä, valitse mustat saappaat. Väriä ja muita ominaisuuksia valittaessa kannattaa miettiä, millaisten va...

Naisten talvikengät – 5 erilaista tyyliä

Naisten talvikengät – 5 erilaista tyyliä

Naisten talvikengät voivat olla talvisaappaat, talvimaiharit, talvinilkkurit tai vaikka talvitennarit. Tyylejä on monia: löyd...

Naisten talvikengät voivat olla talvisaappaat, talvimaiharit, talvinilkkurit tai vaikka talvitennarit. Tyylejä on monia: rouheita pohjia, matalia kantoja ja korkeita korkoja. Niittejä, nauhoja, nahkaa ja nupukkia. Löydä omasi! 

Naisten talvikenkiä on melkoinen valikoima, ja persoonallisia talvikenkävaihtoehtoja löytyy niin huoliteltuun kuin rennompaan pukeutumiseen. Talvikenkien valintaa ohjaa ulkonäön lisäksi myös käytännöllisyys. Hyvät naisten talvikengät pitävät jalat lämpiminä, suojaavat jalkoja ja housuja loskalta ja ovat lisäksi tarpeeksi vakaat ja tukevat, jotta niillä voi sukkuloida turvallisesti myös liukkailla keleillä. Naisten talvinilkkurit – käytännölliset...

Korkokengät viimeistelevät juhlatyylin – kaikki, mitä halusit tietää korkkareista

Korkokengät viimeistelevät juhlatyylin – kaikki, mitä halusit tietää korkkareista

Katso vinkit, joiden avulla löydät tyyliisi sopivat ja ennen kaikkea mukavat luottokorkkarit. Samalla vältät haparoivat askel...

Kokosimme tähän oppaaseen käteviä vinkkejä, joiden avulla löydät tyyliisi sopivat ja ennen kaikkea mukavat luottokorkkarit. Samalla vältät haparoivat askeleet ja hiertymät.

Eri korkokenkämallit Perinteinen korkokenkä on avokasmallinen, noin viiden sentin korolla varustettu kenkä, joka sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Monesti imartelevin korko on noin seitsemän senttiä korkea: se tuo säären muodon kauniisti esiin, mutta tuntuu vielä mukavalta. Erilaisia korkoja ja malleja löytyy kuitenkin laidasta laitaan. Tunnetko suosituimmat korkokenkämallit? Monesti imartelevin korko on noin seitsemän senttiä korkea: se tu...

Sulje
Sulje