Verkkokauppa sulkeutuu 29.7.2021. Kaikki tehdyt tilaukset toimitetaan normaalisti ja asiakaspalvelu jatkaa toimintaansa.

KOO BLOGI

Kenkäkaapin syyspäivitys – 3 kenkäparia, joilla selätät syksyn ja talven

Syksyä ja talvea varten kenkäkaapista olisi hyvä löytyä ainakin kolme paria kenkiä: yhdet vettä ja loskaa kumisaappaat, yhdet kaupunkikäyttöön tarkoitetut nahkakengät ja yhdet lämpimällä vuorella varustetut talvikengät koviin pakkasiin.

1. Kumisaappaat loskaan ja sateiseen säähän

Loska on tosiasia Suomen ilmastossa. Proaktiivinen asenne loskan selättämiseksi on siksi taktiikkana parempi, kuin väärien kenkien käyttö ja siitä kärsiminen.

Jos tiet ovat todella märät, on paras vaihtoehto rehelliset kumisaappaat. Kumisaappaat ovat ainoat, 100 prosenttisesti vedenpitävät kengät, joten niillä voit marssia kuivin sukin paikkaan kuin paikkaan.

Kumisaappaat ova ainoat, 100 prosenttisesti vedenpitävät kengät.

Kumisaappaita pidettiin pitkään vain retkeilykäyttöön ja peltotöihin sopivina kenkinä, mutta nykyisin saatavilla on myös todella tyylikkäitä, kaupunkikäyttöön sopivia kumi- ja sadesaappaita. Kumisaappaiden valmistuksen ovat lähteneet mukaan trendikkäätkin kenkävalmistajat kuten Andiamo, Tommy Hilfiger ja Rieker, ja kumppareita on saatavissa monissa eri väreissä, kuoseissa ja erilaisilla varren pituuksilla. Onneksemme siis kumppareistakin on nykyään jo varsin tyylikkäitä malleja myynnissä!

Kumisaappaiden lisäksi markkinoilla on myös muita vedenpitäviä jalkineita, joissa pintamateriaalin ja sisämateriaalin välissä on Gore-Tex-suojakalvo. Kalvo estää veden pääsyn jalkineen sisäpuolelle, mutta antaa jalan samalla hengittää ulospäin.

2. Nahkakengät kaupunkikäyttöön

Vaikka kumisaappaita näkeekin yhä enemmän myös kaupunkien kaduilla, ovat suosituimmat syyskengät edelleen erilaisia nilkkureita ja varsikenkiä. Nahka on suosittu kenkämateriaali monien hyvien ominaisuuksiensa ansiosta. Nahka mukautuu hyvin jalkaterien muotoihin ja on erinomainen lämmön ja kylmän eristäjä.

Laadukkaita ja trendikkäitä nilkkureita ja varsikenkiä löydät esimerkiksi Vagabondin ja Andiamon valikoimasta. Jos sää on leuto, kaupunkikäyttöön sopivat syksyllä myös erilaiset nahkatennarit, Dr. Martensin klassisia maihareita unohtamatta.

Nahkakengät kestävät jonkin verran kosteita säitä, mutta nahkakengät kannattaa ennen käyttöönottoa muistaa suojata oikein. Sama koskee nupukki- ja mokkanahkaisia kenkiä. Jos kengissä on nahkapohjat, vie kengät suutarille hyvissä ajoin ja teetä niihin kumiset puolipohjat, jotka pitävät paremmin liukkailla keleillä.

3. Talvikengät koviin pakkasiin

Syksy ja talvi tuovat mukanaan myös kylmät pakkaskelit. Hyvät talvikengät ovat lämpimien vaatteiden lisäksi tärkeä osa onnistunutta viileiden kelien pukeutumista, sillä säähän sopivat, vedenpitävät kengät pitävät jalat ja sukat mukavan lämpiminä ja kuivina. Hyvät talvikengät myös suojelevat liukastumisilta ja tätä kautta loukkaantumisilta. Varmista, että kengissä on pitävät ja kuvioidut pohjat, tai hanki erikseen kenkiin laitettavat, irrotettavat liukuesteet. 

Hyviä talvisaappaita löydät esimerkiksi Andiamon, Tamariksen, Panama Jackin ja Timberlandin valikoimasta.

Lue myös

Miesten nilkkurit ja varsikengät – opas eri malleihin

Miesten nilkkurit ja varsikengät – opas eri malleihin

Tämän jutun luettuasi tunnistat miesten eri nilkkurimallit ja osaat valita omaan kenkäkaappiisi sopivat varsikengät.

Jokaisen miehen kenkäkaapista olisi hyvä löytyä useammat varsikengät, vähintään yhdet vapaa-ajan nilkkurit ja yhdet vuorelliset varsikengät kylmiin säihin. Tämän jutun luettuasi tunnistat eri mallit ja osaat valita omaan kenkäkaappiisi sopivat nilkkurit.

Miesten varsikengät on yleisnimi todella monenlaisille jalkineille. Varsikengät voivat yltää niukasti nilkan yläpuolelle tai nousta reilusti ylemmäs. Mukavuus ja näyttävyys yhdistyvät aina näppärästi: nilkat pysyvät suojassa kylmyydeltä ja kosteudelta, ja samalla voi korostaa jalkojen ja housujen linjakkuutta itselle mieleisimmällä tyylillä.  Miesten korkeavartiset nahkanilkkurit sopivat loistavasti toimistolle, vapaa-aikaan ja moniin iltamenoih...

Vedenkestävät Gore-Tex-kengät pitävät jalat kuivina

Vedenkestävät Gore-Tex-kengät pitävät jalat kuivina

Onko mitään inhottavampaa, kuin loskan keskellä tarpominen? Gore-Tex-kengillä selätät loskakelit ilman, että loska selättää s...

Onko mitään inhottavampaa, kuin loskan keskellä tarpominen? Kyllä – loskassa tarpominen huonoilla kengillä. Gore-Tex-kengillä selätät loskakelit ilman, että loska selättää sinut!

Vedenpitävät kengät ovat jokaisen kenkäkaapin perusvaruste Suomessa. Etenkin viime vuosina talvet ovat suojasään ja pakkasen vaihtelujen ansiosta olleet märkiä ja loskaisia. Vedenpitävät kengät tai vettä hylkivät kengät, jotka samalla ovat lämpimät, tekevät loskakävelystä (melkein) miellyttävää. Nykyisin suosituiksi syksykengiksi ovat nousseet Gore-Tex-kengät. Gore-Texia on tähän asti käytetty paljon vapaa-ajan kengissä ja lasten kengissä, mutta...

Kenkien ABC – kenkiin ja kenkätarvikkeisiin liittyvä termistö tutuksi

Kenkien ABC – kenkiin ja kenkätarvikkeisiin liittyvä termistö tutuksi

Erilaisia kenkämalleja on lukemattomia erilaisia, ja kenkäviidakossa voi mennä helposti pää pyörälle. Tämän jutun luettuasi t...

Erilaisia kenkämalleja on lukemattomia erilaisia, ja kenkäviidakossa voi mennä helposti pää pyörälle. Tiedätkö millaiset naisten kengät ovat sling backit tai mitä tarkoittaa platform? Miesten kengät ovat yleensä oxfordit tai derbyt, mutta miten ihmeessä ne eroavat toisistaan?

Avokas Naisten kengät, jotka ovat perinteikkäin korkokenkämalli. Avokkaiden kärki on umpinainen ja malliltaan terävä tai pyöreä. Koron korkeus voi olla mitä tahansa noin viiden ja kymmenen sentin väliltä. Avokkaissa ei ole korokepohjaa ja korko on yleensä siro, ei kuitenkaan niin ohut mitä stiletto-korkokengissä. Brogue Brogue tarkoittaa kenkien reikäkoristelua, jota löytyy kengän kärjestä ja joskus myös päällisosasta. Brogue-jalkine ei ole ta...

Sulje
Sulje