KOO BLOGI

Korkokengät viimeistelevät juhlatyylin – kaikki, mitä halusit tietää korkkareista

Kokosimme tähän oppaaseen käteviä vinkkejä, joiden avulla löydät tyyliisi sopivat ja ennen kaikkea mukavat luottokorkkarit. Samalla vältät haparoivat askeleet ja hiertymät.

Eri korkokenkämallit

Perinteinen korkokenkä on avokasmallinen, noin viiden sentin korolla varustettu kenkä, joka sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Monesti imartelevin korko on noin seitsemän senttiä korkea: se tuo säären muodon kauniisti esiin, mutta tuntuu vielä mukavalta. Erilaisia korkoja ja malleja löytyy kuitenkin laidasta laitaan. Tunnetko suosituimmat korkokenkämallit?

Monesti imartelevin korko on noin seitsemän senttiä korkea: se tuo säären muodon kauniisti esiin, mutta tuntuu vielä mukavalta.

Stiletto

Stiletto-korkokengissä on ohut ja korkea korko, joka on yleensä ainakin 10 senttiä korkea. Stiletot lisäävät sääriin senttejä ja asuun seksikkyyttä, mutta niissä kävely vaatii harjoitusta. Piikkikorkoisia korkokenkiä ei suositella jatkuvaan käyttöön, joten ne sopivat parhaiten juhlakengiksi.

Platform

Platform-korkokenkien nimi tulee lisäpohjasta eli ”platoosta”. Korkean pohjan ansiosta platformit ovat yllättävän mukavat jalassa, joten saat huijattua itsellesi lisäsenttejä uhraamatta päkiöitä. Korkeapohjaiset kengät voivat hämätä tasapainoaistia, ja tällaisten kenkien kanssa onkin oltava tarkkana, ettei astu harhaan ja nyrjäytä nilkkaansa.

Sandaletti

Sandaletti on korollinen sandaali. Sandaletti sopii erityisen hyvin kesäjuhlien jalkineeksi kevyen kesämekon pariksi.

Peep toe

Peep toe -korkokenkä on vintagea henkivä klassikkokorkokenkä. Peep toe -korkkarissa on avoin ja kapea kärki. Valitse peep toe, jos haluat esitellä pedikyyriäsi.

Sling back

Sling back -korkokengät ovat yhdistelmä perinteistä korkokenkää ja sandaalia. Kärkiosa on umpinainen ja kantapään takaa kiertää remmi. Sling backit ovat olleet trendinenien suosiossa viime vuosina.

Kitten heel

Kitten heel -avokkaissa on pieni korko, vain kolmen–­viiden senttimetrin korkuinen. Muutamien hiljaisten vuosikymmenten jälkeen tyyli on taas ajankohtainen ja trendikäs.

Kiilakorko

Klassisissa kiilakorkokengissä pohja on korkkia, mutta modernit kiilakorot voivat olla mitä tahansa materiaalia. Ne ovat yleensä mukavat, mutta platformien tapaan kannattaa olla tarkkana, ettei astu harhaan.

Korkokenkien väri

Jos haluat panostaa vain yksiin laadukkaisiin korkokenkiin, kannattaa sinun valita ajaton klassikko. Mustat korkokengät ovat jokaisen naisen luottokengät, jotka sopivat loistavasti niin arkeen kuin juhlaankin. Mustat korkokengät eivät pröystäile, ja voit huoletta yhdistää ne myös arkivaatteiden kaveriksi. Mustat korkkarit ovat myös tarpeeksi tyylikkäät nostamaan asusi juhlavaksi, ja ne ovat loistovalinta sekä after work -iltaan että juhlaillalliselle.

Mustat korkokengät ovat jokaisen naisen luottokengät, jotka sopivat loistavasti niin arkeen kuin juhlaankin.

Jos mustat korkokengät ovat omaan makuusi tylsät, valitse mustien korkkareiden sijaan trendikkäät nudet korkokengät. Neutraali nude sopii kaikkiin vaatteisiin, ja paljaisiin sääriin yhdistettynä nudet korot myös pidentävät sääriä. Nudet korkkarit sopivat loistavasti myös kesän juhliin, jos musta väri tuntuu liian kovalta hempeään mekkoon yhdistettynä.

Vaikka valkoinen on monien naisten luottoväri vaatteissa, valkoiset korkokengät eivät ole ansainneet klassikon asemaa. Valkoiset korkokengät tuovat mukavaa maustetta kesäisiin asukokonaisuuksiin, mutta ne eivät välttämättä ole kenkäkaapin ensimmäinen hankinta.

Jos kaapistasi löytyy jo muutamat peruskorkkarit, voit lisätä asukokonaisuuksiin vaihtelua värikkäillä korkokengillä. Värikkäät ja pastellinsävyiset avokkaat nostavat pelkistetyn asun seuraavalle tasolle. Pirteät karkkivärit ovat ilo silmälle myös kesäisenä juhlapäivänä, vaaleaan asuun yhdistettynä.

Korkokenkien materiaali

Perinteiset korkokengät ovat nahkaa, mutta korkkari on tyylikäs myös muissa materiaaleissa. Kiiltonahka on noussut viime vuosina muotiin, samoin samettiset avokkaat ovat tällä hetkellä todella trendikkäät.

Huomioi kengän materiaalin valinnassa kenkien käyttötarkoitus. Jos olet hankkimassa luottokorkkarit moneen tilanteeseen, kannattaa sinun satsata aitoon nahkaan. Se kestää hyvin huollettuna käytössä monta vuotta. Juhlakenkien osalta myös sametti ja satiini ovat toimivia materiaaleja. Vegaani valitsee keinonahkaiset korkkarit. Ne ovat hyvä valinta myös silloin, kun budjettisi on rajallinen tai etsit kenkiä tiettyyn tilaisuuteen.

Korkokenkien koko ja istuvuus

Jokainen korkokenkiä käyttänyt nainen tietää sen ihanan tunteen, kun puristavat kengät saa juhlien jälkeen vihdoin riisua pois. Pahimmassa tapauksessa varpaat ovat vääntyneet kippuraan ja kantapäästä löytyy komea vesikello. Auts!

Mikään kenkämalli ei tee onnelliseksi, jos kengän muotti on omalle jalalle sopimaton tai kenkä on väärän kokoinen. Kaikkia kenkiä valittaessa pitääkin mallin lisäksi kiinnittää huomiota kengän lestiin. Eli yksinkertaisesti siihen, miltä kenkä tuntuu jalassa. Jos kengät puristavat ensisovituksella, älä luota siihen, että ne muovautuvat ajan kanssa sopiviksi.

Jokainen korkokenkiä käyttänyt nainen tietää sen ihanan tunteen, kun puristavat kengät saa juhlien jälkeen vihdoin riisua pois.

Korkkareiden osalta täydellinen istuvuus on erityisen tärkeää. Liian isot korkkarit hölskyvät eivätkä pysy jalassa, ja liian pienet tekevät puolestaan olostasi tukalan. Juuri omaan jalkaan sopivat korkokengät löydät vain kokeilemalla. Puolipohjalliset ovat kokeilemisen arvoinen idea, jos toinen koko tuntuu liian suurelta ja toinen liian pieneltä, tai jos jalkasi ovat keskenään hieman erikokoiset. Muista myös korkkareita sovittaessasi, että jalat turpoavat päivän aikana. Paras aika sovitukselle ei siis ole aikaisin aamulla.

Vaikka mukavuus on tylsä kriteeri, pidä mielessäsi, että monissa juhlissa seisotaan ja tanssitaan paljon. Korko ei automaattisesti tee kengästä epämukavaa, ja pieni korko voi myös parantaa ryhtiä. Todella korkeissa korkokengissä rasitus kohdistuu kuitenkin lähes kokonaan päkiälle, minkä vuoksi jalat väsyvät korkeissa korkokengissä helposti. Tällainen yksipuolinen rasitus ei myöskään tee jalalle hyvää.

Loppujen lopuksi tyylikkäimmät korkkarit ovat aina ne, joissa osaat kävellä. Laadukkaat naisten korkokengät istuvat hyvin ja ovat samalla kauniit. Valitse siis korkokenkäsi sydäntä ja järkeä kuunnellen. Valitse omaan jalkaasi sopiva malli, mutta satsaa myös ulkonäköön.

Löydä sopivat korkokengät Kookengästä

Kookengästä löydät laajan valikoiman korkokenkiä eri materiaaleissa ja väreissä. Tutustu valikoimaamme verkkokaupassa tai tule vierailulle lähimpään myymälään!

Tutustu Kookengän korkokenkävalikoimaan »

Lue myös

Sandaalit jalkaan hellesäällä – poimi vinkit kattavasta sandaalioppaasta

Sandaalit jalkaan hellesäällä – poimi vinkit kattavasta sandaalioppaasta

Tästä oppaasta löydät kattavasti tietoa eri sandaalimalleista sekä vinkkejä ja neuvoja, joiden avulla löydät itsellesi sopiva...

Varvassandaalit, nahkasandaalit, korkosandaalit, sporttisandaalit, terveyssandaalit, gladiaattorisandaalit... Rakkaalla kengällä on monta tyyliä! Tästä oppaasta löydät kattavasti tietoa eri sandaalimalleista sekä vinkkejä ja neuvoja, joiden avulla löydät itsellesi sopivat sandaalit.

Yleisimmät sandaalimallit Nahkasandaalit Yksiväriset nahkasandaalit ovat aina varma valinta asusta riippumatta. Malli kannattaa valita omien mieltymysten mukaan sen perusteella, mikä tuntuu mukavalta ja kuinka paljon haluat jalastasi näyttää tai peittää. Minimalistiset sandaalit ovat helpot pukea, mutta toisaalta remmit kantapään ympärillä auttavat pitämään sandaalit jalassa. Varvassandaalit Nahkasandaalien ohella myös varvassandaalit, tuttav...

Hääkengät modernille morsiamelle – ei pelkkää pitsiä, satiinia ja valkoista

Hääkengät modernille morsiamelle – ei pelkkää pitsiä, satiinia ja valkoista

Unelmien hääpuku on löytynyt – tai ainakin tiedät suunnilleen, miltä tuleva hääpukusi näyttää. Entä hääkengät?

Unelmien hääpuku on löytynyt – tai ainakin tiedät suunnilleen, miltä tuleva hääpukusi näyttää. Entä hääkengät?

Monelle tulee hääkengistä ensimmäisenä mieleen perinteiset valkoiset satiinikengät. Nykyajan morsian ei kuitenkaan moisista rajoitteista piittaa! Jos unelmoit valkoisista, strasseilla koristelluista hääkengistä, niin mikäs sen ihanampaa – mutta vaihtoehdot eivät lopu kesken, jos näin ei ole. Kokosimme tähän juttuun nipun vinkkejä, jotka kannattaa pitää mielessä unelmiesi hääkenkiä etsiessä. Valitse hääkengät oman tyylisi mukaan Korkokengät Per...

Kenkäale – 10 muistisääntöä kenkien alennusmyynteihin

Kenkäale – 10 muistisääntöä kenkien alennusmyynteihin

Kenkäale on kenkäfanin parasta aikaa! Kokosimme iloksesi parhaat vinkit aleshoppailuun, jotta vältyt hutiostoksilta.

Kenkäale on kenkäfanin parasta aikaa! Kookenkä on alennusmyyntien aikaan täynnä huikean hyviä tarjouksia. Kokosimme iloksesi parhaat vinkit aleshoppailuun, jotta vältyt alennusmyynti-ahdistukselta ja hutiostoksilta. Näillä vinkeillä voit nauttia kenkäalesta täysin sydämin.

1. Tunne tyylisi Kaikille sattuu toisinaan virhearvioita, mutta alennusmyynneissä edullinen hinta saattaa sokaista fiksunkin shoppailijan. Paras keino välttää virheostoksia on tiedostaa oma tyylinsä ja makunsa. 2. Panosta laatuun Kokenut alehaukka metsästää alennuksista edullisia laatutuotteita. Kiinnitä huomiota materiaaleihin ja huomioi aleprosentti. Etenkin nahkaisia laatukenkiä voi kenkien alennusmyynneistä löytää huomattavan edullisesti n...

Sulje
Sulje