KOO BLOGI

Mustat korkokengät sopivat talven juhliin – näin stailaat avokkaat, nilkkurit ja saappaat

Pikkujoulut, glögi-illat, uudenvuoden kutsut... Mustat korkokengät ovat täydelliset naisten juhlakengät, jotka jalassa olet valmis juhlaan.

”Pikkumusta päällä et ole koskaan yli- tai alipukeutunut.” Näin on todennut muodin suurmies Karl Lagerfeld. Pikkumusta on lyhyt, usein yksinkertainen musta leninki, jonka kehittäjänä pidetään yleisesti muotisuunnittelija Coco Chanelia.

Mustat korkokengät ovat pikkumustan mekon tavoin jokaisen naisen pukeutumisen kulmakiviä. Mustat korkokengät eivät pröystäile, ja ne voi huoletta yhdistää arkivaatteiden kaveriksi. Mutta ne ovat myös tarpeeksi tyylikkäät nostamaan asusi juhlavaksi.

Monille tulee mustista korkokengistä mieleen avokkaat, mutta mustia korollisia kenkiä löytyy monista eri malleista.

Monille tulee mustista korkokengistä mieleen avokkaat, mutta mustia korollisia kenkiä löytyy monista eri malleista. Mustat nilkkurit, mustat maiharit ja mustat saappaat ovat kaikki kenkämalleja, joista löytyy myös korollinen versio. Oikein käytettynä kaikki nämä kenkämallit sopivat myös juhlavaan pukeutumiseen.

Mustat avokkaat – klassiset naisten juhlakengät

Perinteinen musta korkokenkä on avokasmallinen, noin viiden sentin korolla varustettu kenkä. Mitä korkeampi korko, sitä juhlavammaksi kenkä muuttuu. Jos haluat ostaa vain yhdet laadukkaat naisten juhlakengät, kannattaa kenkähyllyyn valita juuri tämä klassikko. Mustat avokkaat ovat loistopari lähes minkä tahansa asun kanssa ja ovat aina muodissa.

Mitä korkeampi korko, sitä juhlavammaksi kenkä muuttuu.

Avokkaat istuvat parhaiten paljaisiin jalkoihin, sillä liukkaat sukkahousut saavat usein kantapään nousemaan pois kengästä. Etenkin talvisin sukkahousujen käyttö on pakollista, jolloin kenkään sujautettava päkiätyyny voi tarjota avun kengän poisliukumiseen. Joitakin sukkahousuja on myös saatavilla liukuestepohjilla.

Jos haluat luoda illuusion paljaista sääristä, valitse henkäyksenohuet sukkahousut, joiden väri sopii omaan ihonväriisi. Mustat sukkahousut sopivat lähes kaikkiin asuihin ja saavat yhdessä mustien avokkaiden kanssa jalat näyttämään pitemmiltä. Juhlakäyttöön sopivien ihonväristen sukkahousujen denierluku on alle 20, hyvin vähän läpikuultavat tai läpinäkymättömät sukkikset taas ovat denierluvultaan yli 40.

Perinteiset mustat korkokengät ovat nahkaa, mutta musta korkkari on tyylikäs myös muissa materiaaleissa. Kiiltonahka on noussut viime vuosina muotiin, samoin samettiset avokkaat ovat tällä hetkellä todella trendikkäät.

Mustien avokkaiden kanssa toimivat oikeastaan kaikenlaiset helmat ja lahkeet. Talven juhlissa panostetaan entistä enemmän ihaniin materiaaleihin: ylellinen sametti ja herkkä pitsi ovat talven juhlakauden asujen ykkösmateriaalit. Muista myös näyttävät korut.

Mustat nilkkurit – siro nilkkuri sopii myös juhlaan

Perinteisten avokkaiden lisäksi myös mustat nilkkurit toimivat talven juhlissa erinomaisesti juhlakenkänä. Muista kuitenkin, että juhliin ei sovi pukea ulkona kurakeleissä likaantunutta jykeväpohjaista paria, vaan juhla-asun kaveriksi tulee valita puhdas ja siro nilkkuripari.

Kaunis muotoilu, kapea korko ja korkeahko varsi ovat juhlanilkkurin tunnusmerkkejä. Materiaalina toimivat nahka, satiini tai sametti. Yhdistä juhlanilkkurit kapeahelmaiseen kotelomekkoon tai liehuvalahkeiseen housupukuun.

Mustat maiharit – yhdistä rohkeasti rentoa ja juhlavaa

Viime vuosina muodissa on lisääntynyt erilaisten ääripäiden yhdistely, ja tästä täydellisenä esimerkkinä toimii rouheiden maiharien käyttäminen juhlakenkinä. Yhdistä korolliset maiharit liehuviin helmoihin ja kevyeen kankaaseen, jolloin vastakohdat pääsevät kunnolla oikeuksiinsa.

Rennompiin juhliin esimerkiksi ystävien kanssa maiharit sopivat hienosti.

Muista, että maiharit eivät ole kaikkiin juhliin sopivat juhlakengät. Jos tilanne on juhlava tai kutsussa mainitaan pukukoodina esimerkiksi tumma puku, tulee juhlakenkien ja muun pukeutumisen kunnioittaa tilaisuuden luonnetta. Rennompiin juhliin esimerkiksi ystävien kanssa maiharit kuitenkin sopivat hienosti.

Mustat saappaat – helppo valinta talven juhliin

Rennommissa syksyn ja talven juhlissa jalkaan voi valita myös mustat saappaat. Saappaat ovat helppo valinta, sillä sääriä lämmittävissä saappaissa voi liikkua myös ulkona ilman pelkoa paleltumisesta, eikä erillisiä juhlakenkiä tarvitse vaihtaa juhlapaikalla jalkaan.

Sopivia saapasmalleja juhliin ovat sirot korolliset nahkasaappaat, sukkasaappaat sekä ylipolvensaappaat esimerkiksi mokkanahkaisena versiona.

Saappaiden kanssa sopivat parhaiten mekot, jotka jättävät saappaan varret näkyviin. Ylipolvensaappaiden kanssa voi pukeutua lyhyeenkin helmaan, sillä korkealle ulottuva varsi takaa, että paljasta jalkaa ei jää liikaa paljaaksi.

Leikittele rohkeasti materiaaleilla: yhdistä pehmeään mokkaan liehuvia mekkomateriaaleja, kiiltävän nahan kanssa taas sopii esimerkiksi samettinen mekko.

Lue myös

Miesten nilkkurit ja varsikengät – opas eri malleihin

Miesten nilkkurit ja varsikengät – opas eri malleihin

Tämän jutun luettuasi tunnistat miesten eri nilkkurimallit ja osaat valita omaan kenkäkaappiisi sopivat varsikengät.

Jokaisen miehen kenkäkaapista olisi hyvä löytyä useammat varsikengät, vähintään yhdet vapaa-ajan nilkkurit ja yhdet vuorelliset varsikengät kylmiin säihin. Tämän jutun luettuasi tunnistat eri mallit ja osaat valita omaan kenkäkaappiisi sopivat nilkkurit.

Miesten varsikengät on yleisnimi todella monenlaisille jalkineille. Varsikengät voivat yltää niukasti nilkan yläpuolelle tai nousta reilusti ylemmäs. Mukavuus ja näyttävyys yhdistyvät aina näppärästi: nilkat pysyvät suojassa kylmyydeltä ja kosteudelta, ja samalla voi korostaa jalkojen ja housujen linjakkuutta itselle mieleisimmällä tyylillä.  Miesten korkeavartiset nahkanilkkurit sopivat loistavasti toimistolle, vapaa-aikaan ja moniin iltamenoih...

Kenkäkaapin syyspäivitys – 3 kenkäparia, joilla selätät syksyn ja talven

Kenkäkaapin syyspäivitys – 3 kenkäparia, joilla selätät syksyn ja talven

Syksyä ja talvea varten kenkäkaapista olisi hyvä löytyä kolme paria kenkiä: kumisaappaat, nahkakengät ja talvikengät.

Syksyä ja talvea varten kenkäkaapista olisi hyvä löytyä ainakin kolme paria kenkiä: yhdet vettä ja loskaa kumisaappaat, yhdet kaupunkikäyttöön tarkoitetut nahkakengät ja yhdet lämpimällä vuorella varustetut talvikengät koviin pakkasiin.

1. Kumisaappaat loskaan ja sateiseen säähän Loska on tosiasia Suomen ilmastossa. Proaktiivinen asenne loskan selättämiseksi on siksi taktiikkana parempi, kuin väärien kenkien käyttö ja siitä kärsiminen. Jos tiet ovat todella märät, on paras vaihtoehto rehelliset kumisaappaat. Kumisaappaat ovat ainoat, 100 prosenttisesti vedenpitävät kengät, joten niillä voit marssia kuivin sukin paikkaan kuin paikkaan. Kumisaappaat ova ainoat, 100 prosenttises...

Farkut ovat muotimaailman moniottelijat – näin yhdistät erilaiset farkut ja kengät

Farkut ovat muotimaailman moniottelijat – näin yhdistät erilaiset farkut ja kengät

Farkkujen kanssa sopivat monenlaiset kengät käyttötarkoituksesta riippuen. Katso vinkit eri farkkumalleille!

Farkkujen kanssa sopivat monenlaiset kengät ja riippuen käyttötarkoituksesta käyvät niihin miesten nilkkurit ja naisten nilkkurit, talvisaappaat, maiharit, syys- tai kevätsaappaat, lenkkarit, tennarit, ballerinat, loaferit, sandaalit, juhlakengät tai korkkarit. Katso vinkit eri farkkumalleille!

Minkälaisia farkkuja on olemassa ja mitkä kengät sopivat mihinkin farkku-malliin? Olemme kaikki erimuotoisia, kokoisia ja tyylisiä, joten sopivien farkkujen löytäminen voi olla haasteellinen tehtävä. Farkussa "leikkaus" viittaa siihen, kuinka kangas ympäröi jalkaa ja oikea leikkaus on keskeinen asia hyvää farkkumallia etsiessä. Farkkuleikkauksia eli farkkumalleja on paljon erilaisia, ja eri mallit sopivat erilaisiin kenkiin ja vartaloihin paremm...

Sulje
Sulje