KOO BLOGI

Näin yhdistät nilkkurit eri asuihin

Kenkämuoti on tänä vuonna nilkkurien osalta monipuolista. Tässä jutussa kerromme, miten yhdistät erilaiset nilkkurimallit eri asuihin.

Musta korkonilkkuri – klassikko vailla vertaa

Värillä ei ole väliä, kunhan se on musta. Musta on käytännöllisyyden ja tyylikkyyden ansiosta monien suosikkiväri kengissä. Mustat kengät voi yhdistää mihin muihin väreihin tahansa, tumma lika ei näy niissä eikä musta mene koskaan pois muodista.

Naisellinen mekko tai hame

Sirolla korolla varustettu musta nilkkuri on supernaisellinen, ja se sopii näin hienosti mekkojen ja hameiden kanssa käytettäväksi. Paljasta rohkeasti säärtä minimitalla tai yhdistä mustiin kenkiin mustat sukkahousut.

Risaiset farkut ja neule

Yhdistä korkonilkkuri risaisiin farkkuihin ja löysään neulepaitaan. Korollinen kenkä tasapainottaa ja antaa ryhtiä rennolle asulle. 

Maiharit – rouhea ja trendikäs 

Maihinnousukengät ovat alun perin olleet sotilaskäytössä, ja levinneet sieltä siviilikäyttöön. Ensin miehille ja myöhemmin myös naisille. Legendaariset Dr. Martens -maiharit saapuivat kauppoihin 1960-luvulla, ja nousivat lähes heti osaksi eri katutyylejä. Maiharityylinen kenkä on oivallinen talvinilkkuri, sillä sen koroton ja uritettu pohja antaa pitoa myös liukkailla kaduilla. Maiharit viimeistelevät grunge-henkisen ysärityylin, mutta niitä voi myös käyttää rikkomaan naisellisempaa tyyliä.

Grunge-look

Pue risaiset farkut, printti-T-paita ja kääräise vyötäröllesi flanellipaita. Viimeistele grunge-look maihareilla, pipolla ja aurinkolaseilla.

Kukkamekko

Yhdistä maiharit superromanttiseen, liehuvahelmaiseen kukkamekkoon. Kontrastit tekevät asusta mielenkiintoisen ja supertrendikään. 

Ruskea Chelsea-nilkkuri – tyyli ja mukavuus

Chelsea-nilkkurit ovat matalakorkoiset nilkkurit, ja mallin tunnistaa hyvin varressa sijaitsevasta resorivenykkeestä. Tämä klassikko malli syntyi jo vuonna 1837, kun uusi kenkämalli esiteltiin kuningatar Victorialle. Venykkeen ansiosta Chelseat on erittäin helppo pukua jalkaan. Chelsea on unisex-malli ja se toimiikin hyvin miesten pukeutumisesta inspiraatiota saaneissa, klassisissa asuissa. Monien kenkävalmistajien, kuten Andiamon valikoimista löytyy tänä vuonna paljon juuri Chelsea-nilkkureita.

Herraintyyli

Yhdistä ruskeat Chelseat klassisiin materiaaleihin kuten tweediin ja miesten vaatteista inspiraationsa saaneisiin leikkauksiin, kuten hieman ylisuureen puvuntakkiin.

Murretut sävyt

Ruskean kengän kanssa sopii hyvin murretut sävyt, ja tänä syksynä muodissa on erityisesti erilaiset okran sävyt, nudet sekä syksyn ikisuosikit burgundinpunainen ja tummanvihreä. Yhdistä Chelsea-kenkiin farkut, kamelinvärinen takki ja vaikka viinipunainen lierihattu. 

Valkoiset nilkkurit – trendihaukan valinta

Valkoiset nilkkurit ovat tehneet viimeisen parin vuoden aikana todellisen paluun katukuvaan. Valkoisia nilkkureita pidettiin joskus mauttomuuden huipentumana, mutta tällä hetkellä valkoisia nilkkureita vilisee kaduilla eri malleissa – tolppakorolla, kitten heel -korolla ja erilaisilla kärjillä varustettuna. Valkoinen nilkkuri sopii hyvin kevääseen, mutta on omiaan myös raikastamaan syksyisiä asuja. 

Kokomusta asu

Valkoiset nilkkurit pääsevät kunnolla oikeuksiinsa, kun yhdistät ne kokomustaan asuun. Pue siis nilkkureiden kaveriksi yllesi mustat farkut, musta T-paita ja musta takki.

Bisnestyyli

Kapeat suorat housut, paitapusero ja jakku yhdistettynä nilkkureihin on tyylikäs työasu vuodesta toiseen. Valkoiset nilkkurit tuovat muuten perinteiseen asuun trendikkään säväyksen.

Lue myös

Miesten nilkkurit ja varsikengät – opas eri malleihin

Miesten nilkkurit ja varsikengät – opas eri malleihin

Tämän jutun luettuasi tunnistat miesten eri nilkkurimallit ja osaat valita omaan kenkäkaappiisi sopivat varsikengät.

Jokaisen miehen kenkäkaapista olisi hyvä löytyä useammat varsikengät, vähintään yhdet vapaa-ajan nilkkurit ja yhdet vuorelliset varsikengät kylmiin säihin. Tämän jutun luettuasi tunnistat eri mallit ja osaat valita omaan kenkäkaappiisi sopivat nilkkurit.

Miesten varsikengät on yleisnimi todella monenlaisille jalkineille. Varsikengät voivat yltää niukasti nilkan yläpuolelle tai nousta reilusti ylemmäs. Mukavuus ja näyttävyys yhdistyvät aina näppärästi: nilkat pysyvät suojassa kylmyydeltä ja kosteudelta, ja samalla voi korostaa jalkojen ja housujen linjakkuutta itselle mieleisimmällä tyylillä.  Miesten korkeavartiset nahkanilkkurit sopivat loistavasti toimistolle, vapaa-aikaan ja moniin iltamenoih...

Kenkäkaapin syyspäivitys – 3 kenkäparia, joilla selätät syksyn ja talven

Kenkäkaapin syyspäivitys – 3 kenkäparia, joilla selätät syksyn ja talven

Syksyä ja talvea varten kenkäkaapista olisi hyvä löytyä kolme paria kenkiä: kumisaappaat, nahkakengät ja talvikengät.

Syksyä ja talvea varten kenkäkaapista olisi hyvä löytyä ainakin kolme paria kenkiä: yhdet vettä ja loskaa kumisaappaat, yhdet kaupunkikäyttöön tarkoitetut nahkakengät ja yhdet lämpimällä vuorella varustetut talvikengät koviin pakkasiin.

1. Kumisaappaat loskaan ja sateiseen säähän Loska on tosiasia Suomen ilmastossa. Proaktiivinen asenne loskan selättämiseksi on siksi taktiikkana parempi, kuin väärien kenkien käyttö ja siitä kärsiminen. Jos tiet ovat todella märät, on paras vaihtoehto rehelliset kumisaappaat. Kumisaappaat ovat ainoat, 100 prosenttisesti vedenpitävät kengät, joten niillä voit marssia kuivin sukin paikkaan kuin paikkaan. Kumisaappaat ova ainoat, 100 prosenttises...

Farkut ovat muotimaailman moniottelijat – näin yhdistät erilaiset farkut ja kengät

Farkut ovat muotimaailman moniottelijat – näin yhdistät erilaiset farkut ja kengät

Farkkujen kanssa sopivat monenlaiset kengät käyttötarkoituksesta riippuen. Katso vinkit eri farkkumalleille!

Farkkujen kanssa sopivat monenlaiset kengät ja riippuen käyttötarkoituksesta käyvät niihin miesten nilkkurit ja naisten nilkkurit, talvisaappaat, maiharit, syys- tai kevätsaappaat, lenkkarit, tennarit, ballerinat, loaferit, sandaalit, juhlakengät tai korkkarit. Katso vinkit eri farkkumalleille!

Minkälaisia farkkuja on olemassa ja mitkä kengät sopivat mihinkin farkku-malliin? Olemme kaikki erimuotoisia, kokoisia ja tyylisiä, joten sopivien farkkujen löytäminen voi olla haasteellinen tehtävä. Farkussa "leikkaus" viittaa siihen, kuinka kangas ympäröi jalkaa ja oikea leikkaus on keskeinen asia hyvää farkkumallia etsiessä. Farkkuleikkauksia eli farkkumalleja on paljon erilaisia, ja eri mallit sopivat erilaisiin kenkiin ja vartaloihin paremm...

Sulje
Sulje