KOO BLOGI

Näin yhdistät nilkkurit eri asuihin

Kenkämuoti on tänä vuonna nilkkurien osalta monipuolista. Tässä jutussa kerromme, miten yhdistät erilaiset nilkkurimallit eri asuihin.

Musta korkonilkkuri – klassikko vailla vertaa

Värillä ei ole väliä, kunhan se on musta. Musta on käytännöllisyyden ja tyylikkyyden ansiosta monien suosikkiväri kengissä. Mustat kengät voi yhdistää mihin muihin väreihin tahansa, tumma lika ei näy niissä eikä musta mene koskaan pois muodista.

Naisellinen mekko tai hame

Sirolla korolla varustettu musta nilkkuri on supernaisellinen, ja se sopii näin hienosti mekkojen ja hameiden kanssa käytettäväksi. Paljasta rohkeasti säärtä minimitalla tai yhdistä mustiin kenkiin mustat sukkahousut.

Risaiset farkut ja neule

Yhdistä korkonilkkuri risaisiin farkkuihin ja löysään neulepaitaan. Korollinen kenkä tasapainottaa ja antaa ryhtiä rennolle asulle. 

Maiharit – rouhea ja trendikäs 

Maihinnousukengät ovat alun perin olleet sotilaskäytössä, ja levinneet sieltä siviilikäyttöön. Ensin miehille ja myöhemmin myös naisille. Legendaariset Dr. Martens -maiharit saapuivat kauppoihin 1960-luvulla, ja nousivat lähes heti osaksi eri katutyylejä. Maiharityylinen kenkä on oivallinen talvinilkkuri, sillä sen koroton ja uritettu pohja antaa pitoa myös liukkailla kaduilla. Maiharit viimeistelevät grunge-henkisen ysärityylin, mutta niitä voi myös käyttää rikkomaan naisellisempaa tyyliä.

Grunge-look

Pue risaiset farkut, printti-T-paita ja kääräise vyötäröllesi flanellipaita. Viimeistele grunge-look maihareilla, pipolla ja aurinkolaseilla.

Kukkamekko

Yhdistä maiharit superromanttiseen, liehuvahelmaiseen kukkamekkoon. Kontrastit tekevät asusta mielenkiintoisen ja supertrendikään. 

Ruskea Chelsea-nilkkuri – tyyli ja mukavuus

Chelsea-nilkkurit ovat matalakorkoiset nilkkurit, ja mallin tunnistaa hyvin varressa sijaitsevasta resorivenykkeestä. Tämä klassikko malli syntyi jo vuonna 1837, kun uusi kenkämalli esiteltiin kuningatar Victorialle. Venykkeen ansiosta Chelseat on erittäin helppo pukua jalkaan. Chelsea on unisex-malli ja se toimiikin hyvin miesten pukeutumisesta inspiraatiota saaneissa, klassisissa asuissa. Monien kenkävalmistajien, kuten Andiamon valikoimista löytyy tänä vuonna paljon juuri Chelsea-nilkkureita.

Herraintyyli

Yhdistä ruskeat Chelseat klassisiin materiaaleihin kuten tweediin ja miesten vaatteista inspiraationsa saaneisiin leikkauksiin, kuten hieman ylisuureen puvuntakkiin.

Murretut sävyt

Ruskean kengän kanssa sopii hyvin murretut sävyt, ja tänä syksynä muodissa on erityisesti erilaiset okran sävyt, nudet sekä syksyn ikisuosikit burgundinpunainen ja tummanvihreä. Yhdistä Chelsea-kenkiin farkut, kamelinvärinen takki ja vaikka viinipunainen lierihattu. 

Valkoiset nilkkurit – trendihaukan valinta

Valkoiset nilkkurit ovat tehneet viimeisen parin vuoden aikana todellisen paluun katukuvaan. Valkoisia nilkkureita pidettiin joskus mauttomuuden huipentumana, mutta tällä hetkellä valkoisia nilkkureita vilisee kaduilla eri malleissa – tolppakorolla, kitten heel -korolla ja erilaisilla kärjillä varustettuna. Valkoinen nilkkuri sopii hyvin kevääseen, mutta on omiaan myös raikastamaan syksyisiä asuja. 

Kokomusta asu

Valkoiset nilkkurit pääsevät kunnolla oikeuksiinsa, kun yhdistät ne kokomustaan asuun. Pue siis nilkkureiden kaveriksi yllesi mustat farkut, musta T-paita ja musta takki.

Bisnestyyli

Kapeat suorat housut, paitapusero ja jakku yhdistettynä nilkkureihin on tyylikäs työasu vuodesta toiseen. Valkoiset nilkkurit tuovat muuten perinteiseen asuun trendikkään säväyksen.

Lue myös

Athleisure on pukeutumisen pysyvä trendi – näin luot sporttisen trendityylin helposti

Athleisure on pukeutumisen pysyvä trendi – näin luot sporttisen trendityylin helposti

Nyt on helppoa olla sekä urheilullinen että huipputrendikäs! Kengät ovat helppo tapa lisätä sporttista ilmettä asuun kuin asu...

Urheilullisuus, fitness ja itsestään huolta pitäminen ovat tällä hetkellä trendikkäämpiä kuin koskaan, ja se näkyy myös kenkähyllyssä.

"Athleisure" eli sportti- ja arkivaatteiden yhdistäminen vapaa-ajalla on ollut kovassa nosteessa jo muutaman vuoden, eikä loppua näy: athleisure-trendi on enemmän pinnalla kuin koskaan ja sporttinen tyyli on levinnyt jo työ- ja juhlapukeutumiseenkin. Nyt on helppoa olla samanaikaisesti sekä urheilullinen että huipputrendikäs! Jos urheiluvaatteet eivät muuten ole juttusi, kengät ovat helppo tapa lisätä sporttista ilmettä asuun kuin asuun. Tennari...

Mustat korkokengät sopivat talven juhliin – näin stailaat avokkaat, nilkkurit ja saappaat

Mustat korkokengät sopivat talven juhliin – näin stailaat avokkaat, nilkkurit ja saappaat

Mustat korkokengät ovat täydelliset naisten juhlakengät, jotka jalassa olet valmis juhlaan. Katso helpot stailausvinkit!

Pikkujoulut, glögi-illat, uudenvuoden kutsut... Mustat korkokengät ovat täydelliset naisten juhlakengät, jotka jalassa olet valmis juhlaan.

”Pikkumusta päällä et ole koskaan yli- tai alipukeutunut.” Näin on todennut muodin suurmies Karl Lagerfeld. Pikkumusta on lyhyt, usein yksinkertainen musta leninki, jonka kehittäjänä pidetään yleisesti muotisuunnittelija Coco Chanelia. Mustat korkokengät ovat pikkumustan mekon tavoin jokaisen naisen pukeutumisen kulmakiviä. Mustat korkokengät eivät pröystäile, ja ne voi huoletta yhdistää arkivaatteiden kaveriksi. Mutta ne ovat myös tarpeeksi tyy...

Juhlakauden tyyli ja kengät – kenkävinkit naisille ja miehille erilaisiin tilaisuuksiin

Juhlakauden tyyli ja kengät – kenkävinkit naisille ja miehille erilaisiin tilaisuuksiin

Kokosimme kasaan nipun vinkkejä, joiden avulla osaat valita sopivat kengät juhlaan kuin juhlaan ja vältät nolot tyylimokat.

Millaiset ovat hyvät juhlakengät? Kysymys, joka tulee monilla mieleen talven juhlakauden lähestyessä. Kokosimme kasaan nipun vinkkejä, joiden avulla osaat valita sopivat kengät juhlaan kuin juhlaan ja vältät nolot tyylimokat.

Juhlia on monenlaisia ja yhteen juhlaan sopivat juhlakengät eivät välttämättä olekaan enää toisiin juhliin sopivat. Juhlakengät valitaan tietenkin ensisijaisesti omaa makua mukaillen, mutta myös juhlien pukukoodi sanelee osansa juhlakenkiä valittaessa. Parhaat juhlakengät ovatkin aina yhdistelmä tilaisuuteen sopivaa ulkonäköä, käyttömukavuutta ja sitä pientä ekstraa, joka tuo asuun sen kuuluisan viimeisen silauksen.  After work työkavereiden ka...

Sulje
Sulje