KOO BLOGI

Saappaita joka lähtöön – 10 suosittua mallia

Saappaita etsiessä voi helposti tulla valinnan vaikeus. Ratsastussaappaat, kumisaappaat ja sukkasaappaat ovat hyviä esimerkkejä keskenään varsin erilaisista saapasmalleista. Listasimme 10 suosittua saapasmallia!

1. Klassiset ratsastussaappaat

Klassisimpien naisten saappaiden mallin inspiraationa ovat toimineet ratsastussaappaat. Näissä tyylikkäissä nahkaisissa saappaissa on juuri polven alle ulottuva varsi ja maltillinen korko, tosin korkeakorkoisia versioitakin löytyy.

Konjakinvärinen nahka on tällä hetkellä trendikäs, mutta jos haluat monikäyttöisyyttä, valitse mustat saappaat. Väriä ja muita ominaisuuksia valittaessa kannattaa miettiä, millaisten vaatteiden ja asusteiden kanssa käytät kenkiä useimmiten.

2. Tyylikkäät korkosaappaat

Korollinen saapas on monen naisen suosikki, sillä korkosaapas pidentää jalkaa saaden samalla jalat näyttämään hoikemmilta ja pidemmiltä. Korkosaapas on myös monikäyttöinen kenkä, sillä se sopii hyvin niin arkeen kuin juhlaankin.

Valitse koron korkeus ja malli käyttötarkoituksen ja oman tottumuksesi mukaan. Jos saappaat ovat käytössä myös talvella, valitse paksumpi korko. Jos haluat vaikuttaa pidemmältä mitä oikeasti olet, valitse samanväriset saappaat, mitä housusi yleensä ovat. Yhtenäinen väritys luo illuusion pitkistä jaloista.

3. Naiselliset saapikkaat

Kun naisten muoti alkoi vapautua ja helmat lyhentyä, saappaista haluttiin saada markkinoille naisellisempia versioita. Saapikkaat ovat miesten bootseista inspiroituneet korolliset saappaat, joiden varsi ulottuu korkeimmillaan pohkeen puoliväliin. 

Matalamman varren ansiosta saapikkaat ovat kätevät jalkineet housujen kanssa käytettäväksi. Trendikkyyden lisäksi saapikkaissa yhdistyykin pitkiä saappaita paremmin käytännöllisyys ja naisellisuus.

4. Rouheat biker-saappaat

Matalakorkoiset buutsit ovat edelleen rock-henkisten asujen ehdoton kenkävalinta; revityt farkut, musta nahkatakki, aurinkolasit ja biker bootsit ovat katu-uskottava asukokonaisuus vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Kokeile buutseja rohkeasti myös naisellisempien asujen, esimerkiksi neulemekon kanssa.

5. Maiharityyliset nyörisaappaat

Maihareista tuttua, leveää pyöreää kärkeä ja matalaa isoa korkoa näkyy saappaissa paljon. Maiharityylisissä saappaissa ja nilkkureissa pohjat ovat yleensä myös paksua kumia ja uritetut, joten maiharityylinen kenkä on Suomen oloihin oivallinen talvisaapikas. 

Myös maihareista lainatut nyöritykset ovat tällä hetkellä in. Nyörisaappaat ovat näyttävät, mutta kun kengän muotoilu on muuten klassinen, pysyy kokonaisuus tyylikkäänä. Nauhat tuovat saappaiden ulkonäköön lisäilmettä, ja lisäävät myös saappaiden käytännöllisyyttä: nyörityksen avulla saappaanvarsien kireyttä saa helposti säädettyä ja kenkä on näin käytännöllisempi kuin esimerkiksi vetoketjullinen malli.

6. Näyttävät ylipolvensaappaat

Ylipolvensaappaat ovat olleet jo muutaman vuoden trenditietoisten ykkösvalinta. Ylipolvensaappaista on kehittynyt myös korkeavartisempi versio eli reisisaappaat. 

Korkeista saapasmalleista trendikkäimmät versiot ovat mokkasaappaat. Mokkaa pidetään herkkänä ja vaativana materiaalina, mutta todellisuudessa mokkanahka on erinomainen materiaali, jos kengät malttaa käsitellä ennen käyttöönottoa oikein.

Ylipolvensaappaat ovat varsin näyttävät, ja ne herättävät varmasti huomiota kadulla. Matalakorkoisena versiona naisten pitkävartiset saappaat sopivat kuitenkin hyvin myös osaksi arkiasua, kun yhdistät ne esimerkiksi pillifarkkuihin ja neuleeseen.

7. Trendikkäät sukkasaappaat

Sukkasaappaat muistuttavat nimensä mukaisesti sukkaa. Nämä sääriä myötäilevät kengät ovat nyt muodikkaammat kuin koskaan, ja sukkasaappaita tullaan varmasti näkemään katukuvassa vielä useiden vuosien ajan. Sukkamaisia varsia löytyy kaikissa mahdollisissa eri pituuksissa aina nilkkuripituudesta ylipolven kohoaviin varsiin. Korkoa löytyy kapeana ja paksuna, ja se voi olla korkea tai matala kitten heel. 

Sirot sukkasaappaat pääsevät parhaiten esille, kun ne yhdistetään vajaamittaisiin housuihin tai liehuviin helmoihin. Sukkasaappaita löytyy kaikissa sateenkaareen väreissä ja paljon myös kuvioituina, klassista mustaa unohtamatta.

8. Vedenkestävät kumisaappaat

Kumisaappaat eli kumpparit ovat nyt suositummat kuin koskaan. Naisten kumisaappaat ovat kokeneet todellisen muodonmuutokset, ja saatavilla on todella trendikkäitä kumisaappaita. 

Kumppareita on saatavilla matala- ja pitkävartisena, kaikissa väreissä ja myös erilaisin koristein varusteltuina. Retroilijat valitsevat klassiset Hai-saappaat, ja kaupunkikäyttöön voi valita nahkaa ulkonäoltään muistuttavat kumpparit. Vuorelliset kumisaappaat lämmittävät jalkoja myös talvella.

9. Tukevat kiilakorkosaappaat

Kiilakorot olivat suosionsa huipulla 1970-luvulla, ja kiilakorkosaappaat ovat nykypäivänäkin usein nostalgisesti mokkaa. Kiilakorkosaappaat tarjoavat tasapainoa huomattavasti enemmän kuin tavallinen korko, ja kiilakorko onkin korkoihin tottumattomalle erinomainen valinta. Etenkin liukkailla talvikeleillä kiilakorko tuo turvaa kävelyyn, eivätkä korot jää ikävästi kiinni ritilöihin ja kivetyksien väleihin.

Kiilakorkokengät ovat korollisia saappaita arkisemmat, ja ne sopivatkin parhaiten arkilookien jalkineiksi. Koska kiilakorkokengät ovat melko raskaat, ne sopivat hyvin hieman leveämmän siluetin pariksi. Älä siis yhdistä kiilakorkoja pillihousuihin tai kynähameeseen.

10. Lämpimät talvisaappaat

Lämpimät ja miellyttävät talvikengät auttavat selviämään kylmästä talvikaudesta. Naisten talvisaappaat toimivat monenlaisissa asukokonaisuuksissa ja tyyleissä, ja persoonallisia talvisaappaita löytyy niin huoliteltuun kuin rennompaan naisen pukeutumiseen. Talvisaappaisiin kannattaa valita omaa silmää miellyttävän ulkonäön lisäksi kunnolliset pitävät pohjat sekä lämmin vuori.

Lue myös

Sandaalit jalkaan hellesäällä – poimi vinkit kattavasta sandaalioppaasta

Sandaalit jalkaan hellesäällä – poimi vinkit kattavasta sandaalioppaasta

Tästä oppaasta löydät kattavasti tietoa eri sandaalimalleista sekä vinkkejä ja neuvoja, joiden avulla löydät itsellesi sopiva...

Varvassandaalit, nahkasandaalit, korkosandaalit, sporttisandaalit, terveyssandaalit, gladiaattorisandaalit... Rakkaalla kengällä on monta tyyliä! Tästä oppaasta löydät kattavasti tietoa eri sandaalimalleista sekä vinkkejä ja neuvoja, joiden avulla löydät itsellesi sopivat sandaalit.

Yleisimmät sandaalimallit Nahkasandaalit Yksiväriset nahkasandaalit ovat aina varma valinta asusta riippumatta. Malli kannattaa valita omien mieltymysten mukaan sen perusteella, mikä tuntuu mukavalta ja kuinka paljon haluat jalastasi näyttää tai peittää. Minimalistiset sandaalit ovat helpot pukea, mutta toisaalta remmit kantapään ympärillä auttavat pitämään sandaalit jalassa. Varvassandaalit Nahkasandaalien ohella myös varvassandaalit, tuttav...

Korkokengät viimeistelevät juhlatyylin – kaikki, mitä halusit tietää korkkareista

Korkokengät viimeistelevät juhlatyylin – kaikki, mitä halusit tietää korkkareista

Katso vinkit, joiden avulla löydät tyyliisi sopivat ja ennen kaikkea mukavat luottokorkkarit. Samalla vältät haparoivat askel...

Kokosimme tähän oppaaseen käteviä vinkkejä, joiden avulla löydät tyyliisi sopivat ja ennen kaikkea mukavat luottokorkkarit. Samalla vältät haparoivat askeleet ja hiertymät.

Eri korkokenkämallit Perinteinen korkokenkä on avokasmallinen, noin viiden sentin korolla varustettu kenkä, joka sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Monesti imartelevin korko on noin seitsemän senttiä korkea: se tuo säären muodon kauniisti esiin, mutta tuntuu vielä mukavalta. Erilaisia korkoja ja malleja löytyy kuitenkin laidasta laitaan. Tunnetko suosituimmat korkokenkämallit? Monesti imartelevin korko on noin seitsemän senttiä korkea: se tu...

Kenkäale – 10 muistisääntöä kenkien alennusmyynteihin

Kenkäale – 10 muistisääntöä kenkien alennusmyynteihin

Kenkäale on kenkäfanin parasta aikaa! Kokosimme iloksesi parhaat vinkit aleshoppailuun, jotta vältyt hutiostoksilta.

Kenkäale on kenkäfanin parasta aikaa! Kookenkä on alennusmyyntien aikaan täynnä huikean hyviä tarjouksia. Kokosimme iloksesi parhaat vinkit aleshoppailuun, jotta vältyt alennusmyynti-ahdistukselta ja hutiostoksilta. Näillä vinkeillä voit nauttia kenkäalesta täysin sydämin.

1. Tunne tyylisi Kaikille sattuu toisinaan virhearvioita, mutta alennusmyynneissä edullinen hinta saattaa sokaista fiksunkin shoppailijan. Paras keino välttää virheostoksia on tiedostaa oma tyylinsä ja makunsa. 2. Panosta laatuun Kokenut alehaukka metsästää alennuksista edullisia laatutuotteita. Kiinnitä huomiota materiaaleihin ja huomioi aleprosentti. Etenkin nahkaisia laatukenkiä voi kenkien alennusmyynneistä löytää huomattavan edullisesti n...

Sulje
Sulje