Verkkokaupan toimituskulut 4,90 € ja kotiinkuljetus 9,90 €.

Valitse itsellesi sopiva toimitustapa!

Verkkokaupan toimituskulut 4,90 € ja kotiinkuljetus 9,90 €. Nopea toimitus (2–4 päivää) ja ilmainen palautus.

Click&Collect–tarkista myymäläsaatavuus verkossa, varaa oma kokosi ja nouda myymälästä.Sulje

KOO BLOGI

Vedenkestävät Gore-Tex-kengät pitävät jalat kuivina

Onko mitään inhottavampaa, kuin loskan keskellä tarpominen? Kyllä – loskassa tarpominen huonoilla kengillä. Gore-Tex-kengillä selätät loskakelit ilman, että loska selättää sinut!

Vedenpitävät kengät ovat jokaisen kenkäkaapin perusvaruste Suomessa. Etenkin viime vuosina talvet ovat suojasään ja pakkasen vaihtelujen ansiosta olleet märkiä ja loskaisia. Vedenpitävät kengät tai vettä hylkivät kengät, jotka samalla ovat lämpimät, tekevät loskakävelystä (melkein) miellyttävää.

Nykyisin suosituiksi syksykengiksi ovat nousseet Gore-Tex-kengät. Gore-Texia on tähän asti käytetty paljon vapaa-ajan kengissä ja lasten kengissä, mutta viime vuosina Gore-Tex-tekniikkaa on alettu hyödyntämään urheilukenkien lisäksi myös kaupunkikäyttöön soveltuvissa nilkkureissa ja varsikengissä. Gore-Texilla suojatut nilkkurit tai varsikengät ovatkin hyvä valinta, jos tietää liikkuvansa ulkona paljon vaihtelevissa oloissa.

Mikä on Gore-Tex?

Gore-Tex on PTFE-muovista valmistettu veden- ja tuulenkestävä materiaali, jota käytetään säänkestävissä jalkineissa ja vaatteissa. Veden ja tuulen lisäksi Gore-Tex-kalvo suojaa pölyltä, bakteereilta ja useimmilta kemikaaleilta.

Gore-Tex on myös hyvin hengittävä, minkä takia sitä käytetään paljon vapaa-ajan kengissä. Gore-Texin hyvät ominaisuudet perustuvat miljardeihin mikrohuokosiin, jotka ovat vesipisaroita pienempiä, mutta kuitenkin vesihöyryä suurempia. Näin ollen sade ei pääse Gore-Texin läpi, mutta iholta erittyvä kosteus pääsee kuitenkin haihtumaan.

Nykyisin vastaavanlaisia vettä hylkiviä kalvoja löytyy useilla eri nimillä eri kenkävalmistajilta, esimerkiksi Riekerin RiekerTex ja Kangaroosin RoosTex.

Gore-Tex-kenkien hoitaminen ja puhdistaminen

Kalvollisia kenkiä tulee myös hoitaa samoin kuin muitakin kenkiä. Gore-Tex-kenkiä ei saa laittaa pesukoneeseen, sillä kalvo voi vaurioitua ja menettää vedenpitävät ominaisuutensa. Gore-Tex-kenkien pintaan tulee myös usein kävellessä taitoskohtia, joihin kerääntyy helposti likaa ja hiekkaa. Kengät tulee pyyhkiä säännöllisesti puhtaaksi, jotta hiekka ei hankaa Gore-Tex-kalvoa rikki.

Muuten Gore-Tex-kenkiä hoidetaan kengän materiaalin mukaisesti riippuen siitä, onko kyseessä nahka- vai tekstiilikenkä. Vältä Gore-Tex-kengissä kuitenkin rasvaa ja öljyä sisältäviä hoitotuotteita, sillä ne vahingoittavat Gore-Tex-kalvon hengittävyyttä.

Lue myös

Miesten nilkkurit ja varsikengät – opas eri malleihin

Miesten nilkkurit ja varsikengät – opas eri malleihin

Tämän jutun luettuasi tunnistat miesten eri nilkkurimallit ja osaat valita omaan kenkäkaappiisi sopivat varsikengät.

Jokaisen miehen kenkäkaapista olisi hyvä löytyä useammat varsikengät, vähintään yhdet vapaa-ajan nilkkurit ja yhdet vuorelliset varsikengät kylmiin säihin. Tämän jutun luettuasi tunnistat eri mallit ja osaat valita omaan kenkäkaappiisi sopivat nilkkurit.

Miesten varsikengät on yleisnimi todella monenlaisille jalkineille. Varsikengät voivat yltää niukasti nilkan yläpuolelle tai nousta reilusti ylemmäs. Mukavuus ja näyttävyys yhdistyvät aina näppärästi: nilkat pysyvät suojassa kylmyydeltä ja kosteudelta, ja samalla voi korostaa jalkojen ja housujen linjakkuutta itselle mieleisimmällä tyylillä.  Miesten korkeavartiset nahkanilkkurit sopivat loistavasti toimistolle, vapaa-aikaan ja moniin iltamenoih...

Kenkäkaapin syyspäivitys – 3 kenkäparia, joilla selätät syksyn ja talven

Kenkäkaapin syyspäivitys – 3 kenkäparia, joilla selätät syksyn ja talven

Syksyä ja talvea varten kenkäkaapista olisi hyvä löytyä kolme paria kenkiä: kumisaappaat, nahkakengät ja talvikengät.

Syksyä ja talvea varten kenkäkaapista olisi hyvä löytyä ainakin kolme paria kenkiä: yhdet vettä ja loskaa kumisaappaat, yhdet kaupunkikäyttöön tarkoitetut nahkakengät ja yhdet lämpimällä vuorella varustetut talvikengät koviin pakkasiin.

1. Kumisaappaat loskaan ja sateiseen säähän Loska on tosiasia Suomen ilmastossa. Proaktiivinen asenne loskan selättämiseksi on siksi taktiikkana parempi, kuin väärien kenkien käyttö ja siitä kärsiminen. Jos tiet ovat todella märät, on paras vaihtoehto rehelliset kumisaappaat. Kumisaappaat ovat ainoat, 100 prosenttisesti vedenpitävät kengät, joten niillä voit marssia kuivin sukin paikkaan kuin paikkaan. Kumisaappaat ova ainoat, 100 prosenttises...

Kenkien ABC – kenkiin ja kenkätarvikkeisiin liittyvä termistö tutuksi

Kenkien ABC – kenkiin ja kenkätarvikkeisiin liittyvä termistö tutuksi

Erilaisia kenkämalleja on lukemattomia erilaisia, ja kenkäviidakossa voi mennä helposti pää pyörälle. Tämän jutun luettuasi t...

Erilaisia kenkämalleja on lukemattomia erilaisia, ja kenkäviidakossa voi mennä helposti pää pyörälle. Tiedätkö millaiset naisten kengät ovat sling backit tai mitä tarkoittaa platform? Miesten kengät ovat yleensä oxfordit tai derbyt, mutta miten ihmeessä ne eroavat toisistaan?

Avokas Naisten kengät, jotka ovat perinteikkäin korkokenkämalli. Avokkaiden kärki on umpinainen ja malliltaan terävä tai pyöreä. Koron korkeus voi olla mitä tahansa noin viiden ja kymmenen sentin väliltä. Avokkaissa ei ole korokepohjaa ja korko on yleensä siro, ei kuitenkaan niin ohut mitä stiletto-korkokengissä. Brogue Brogue tarkoittaa kenkien reikäkoristelua, jota löytyy kengän kärjestä ja joskus myös päällisosasta. Brogue-jalkine ei ole ta...

Sulje
Sulje