Verkkokauppa sulkeutuu 29.7.2021. Kaikki tehdyt tilaukset toimitetaan normaalisti ja asiakaspalvelu jatkaa toimintaansa.

Dr. Martens kengät netistä

Dr. Martensin kengät ovat maihareiden aatelia. Dr. Martens 1460 on varma valinta, joka ei koskaan mene täysin pois muodista – osta omat Doc Martensit Kookengästä!

Dr. Martens kengät netistä
Rajaa valikoimaa
Väri
Koko
Kohderyhmä
Päällisen materiaali
Järjestä
21 kpl tuotteita
Uusimmat
21 kpl tuotteita

Ei yhtään hakutulosta valituilla rajauksilla

Loading icon

Dr. Martens kengät netistä

Dr. Martens on englantilainen kenkävalmistaja, joka kulkee myös nimillä Doctor Martens, Doc Martens, DM tai Docs. Dr. Martens -kengät ovat yhdet maailman tunnetuimmista kengistä, joiden merkitys myös populaarikulttuurin on ollut merkittävä.

Dr. Martens -kengät tunnistaa helposti niille ominaisista piirteistä, joita ovat nauhoitus, lenkki varren takareunassa, pohjien ilmatyynyt sekä kengän päällisosan ja pohjan yhdistävä tikkaus, joka tehdään keltaisella langalla.

Dr. Martens -nilkkurit ovat saaneet nimensä Saksan armeijan lääkäriltä Klaus Märtensilta. Märtens loukkasi jalkansa lasketteluonnettomuudessa, jonka seurauksena hän alkoi kehittelemään parannuksia epämukaviin armeijasaappaisiin – hän vaihtoi nahan pehmeämpään ja teki pohjat kumista. Märtens löysi itselleen kumppanin Herbert Funckista, ja yhdessä he alkoivat myydä uudenlaisia kenkiä Münchenissä, Saksassa.

Vuonna 1959 toiminta oli kasvanut niin paljon, että Dr. Martens -kengät vietiin ulkomaille. Lähes välittömästi brittiläinen kenkävalmistaja R. Griggs Group Ltd. osti patentin ja muokkasi kengän ulkoasua hieman, lisäten muun muassa nyt legendaarisen keltaisen tikkauksen. Kumipohjien ilmatyynytekniikka patentoitiin, ja se kulkee nykyisin nimellä Dr. Martens Airwair. Ensimmäiset viralliset Dr. Martens -maiharit – Dr. Martens 1460 – julkaistiin 1960.

Alun perin poliisien ja postimiesten kenkinä toimineet Martensit on nähty niin punkkareiden, skeittareiden kuin muusikoidenkin jaloissa eri vuosikymmeninä. Vuonna 2006 Dr. Martensit valittiin ikonisten brittiläisten design-tuotteiden listalle.

Dr. Martens -varsikengät ovat olleet yksi koko maailman suosituimpia kenkiä jo vuosikymmenten ajan, suosion toki heitellessä aika ajoin. 1990-luvulla kengät olivat huimassa suosiossa grunge-ilmiön myötä. Tämän jälkeen myynti laski, kunnes se on ollut taas nousujohteinen vuodesta 2010 alkaen.

Mallistoa on 2000-luvulla laajennettu ja nykyään valikoimasta löytyy muun muassa matalavartinen malli Dr. Martens Ember. Nykyisin mallistosta löytyy myös täysin vegaaniset Dr. Martens -kengät. Dr Martens Vegan -kengissä käytetään nahan sijasta synteettistä materiaalia. Myös Dr. Martens -sandaalit ovat nykyisin suosittuja.

Dr. Martens -kengät jalassa olet varmasti katu-uskottava ja tyylikäs. Tämä klassikko ei mene koskaan täysin pois muodista. Nämä klassikkokengät löydät Kookengästä – shoppaile myymälässä tai verkkokaupassa!

Sulje
Sulje