Näin ostat lapselle kengät

Lapsen kengät kannattaa hankkia asiantuntijalta

Lastenkenkien kuuluu olla tukevia, miellyttäviä ja käyttötarkoitukseen sopivia. Kuuntele myös lapsesi mielipidettä, sillä kenkien pitää istua hyvin heti uutena. Meillä Kookengässä osataan neuvoa ja suositella lapsen jalkaan juuri oikeanlaisia kenkiä. Laaja valikoima helpottaa mieleisen mallin löytämistä. Kenkiä valitessa on hyvä muistaa, että eri-ikäisille lapsille suunnitellaan erilaisia ja erirakenteisia lastenkenkiä. Ensikenkien ja taaperoiden kenkien pohjat ja niiden kantaosat ovat luonteeltaan ja rakenteeltaan jäykempiä. Ne antavat mahdollisimman paljon tukea lapsen ensiaskelissa. Vanhemmille lapsille suunnitellut kengät ovat huomattavasti joustavampia jalkineita. Kenkien kokonumerointi alkaa jo ensikengistä. Se helpottaa lapsen jalan kasvun seuraamista ja sopivan koon valitsemista. Lapselle on tärkeää ostaa oikeankokoiset kengät. Kookengän ammattilaiset osaavat mitata lapsesi jalan koon, joten voit varmistua, että saat oikeankokoiset kengät lapsellesi.

Kasvunvaraa riittävästi, ei liikaa

Koska lasten jalat kasvavat niin nopeasti voidaan suositella noin 12 - 15 millimetriä kasvu- ja käyntivaraa kenkiin. Talvisaappaille jopa enemmän, jos niiden kanssa käytetään paksumpia sukkia. Ensikengille suositellaan pienempää varaa, yleensä noin 7 - 10 millimetriä. Siten kengät haittaavat mahdollisimman vähän, kun lapsi opettelee kävelemistä. Muista mitata lapsen jalat säännöllisesti, jotta varmistat, että lapsella on aina sopivan kokoiset kengät käytössä. Kannattaa muistaa, että eri valmistajien mitoitus vaihtelee. Se voi tuoda yllätyksiä vaikkapa nettiostosten yhteydessä, kun tuotetta ei voi kokeilla ensin.

Panosta laatuun – se kannattaa!

Suurin osa lasten jalkaongelmista johtuu heikkolaatuisista kengistä. Vaikka laatu saattaa maksaa enemmän, voivat huonolaatuiset tai väärin istuvat kengät aiheuttaa myöhemmällä iällä vakavia ongelmia alaraajoissa ja selässä.

                                                         K-Plussa Mastercard   Kesko.fi    Plussa.com    Pirkka.fi