Verkkokauppa sulkeutuu 29.7.2021. Kaikki tehdyt tilaukset toimitetaan normaalisti ja asiakaspalvelu jatkaa toimintaansa.

Vastuullisuus

Vastuullinen tapa toimia on osa jokapäiväistä työtämme Kookengässä. Haluamme myös auttaa asiakkaitamme tekemään hyviä valintoja. Asiakkaana sinun on voitava luottaa tuotteisiimme ja siihen, että jo tullessasi meille, teet vastuullisen valinnan.

Kesko ja Kookenkä ovat sitoutuneet vastuulliseen hankintamalliin. Tämä tarkoittaa pitkäjänteistä ja suunnitelmallista työtä tavarantoimittajien ja alihankkijoiden kanssa. Tarkoituksena on varmistaa tuotteiden laatu ympäristö- ja eettisten näkökulmien suhteen.

Tavarantoimittajien sosiaalisen laadun valvonta keskittyy riskimaissa toimiviin tavarantoimittajiin. Riskimaiksi luokitellaan sellaiset maat, joissa on olemassa riski ihmisoikeuksien ja työntekijöiden oikeuksien loukkaamisesta.

Käytämme toimitusketjumme valvonnassa SA8000-standardia sekä BSCI-auditointeja.

SA8000 on Social Accountability Internationalin (SAI) kehittämä standardi. Se pohjautuu YK:n ihmisoikeuksien julistukseen ja lapsen oikeuksien yleissopimukseen sekä Kansainvälisen Työjärjestön ILO:n keskeisiin, työelämää sääteleviin sopimuksiin. Sertifiointeja myöntävät SAI:n akkreditoimat kansainväliset sertifiointilaitokset.

Business Social Compliance Initiative (BSCI) on eurooppalaisten kauppaketjujen perustama sosiaalisia auditointeja edistävä organisaatio, joka tekee yhteistyötä SAI:n kanssa. Kesko on ollut BSCI:n aktiivinen jäsen vuodesta 2005.

Lue lisää Keskon vastuullisuussivuilta »

Sulje
Sulje